Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ;

Το 15μελές -ακούστηκε- ετοιμάζει το κλείσιμο του σχολείου... τελικά μάλλον άκουσαν τον υπουργό που το είπε κατάλληλο και βρήκαν την ευκαιρία να το κλείσουν. Βέβαια μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο ..... 
Αν αληθεύει βέβαια (θα το μάθουμε την Τρίτη) καιρός να δούμε τι έχει να πει και η δημοτική αρχή σε αυτό μιας και το θέμα των Λυκείων είναι σοβαρό, σοβαρότατο θα έλεγα εγώ.
Κάποτε θα μας έλθει μπούμερανγκ αυτή η αδιαφορία των υπευθύνων και καλό είναι να μην παίζουμε ποτέ στις πλάτες των παιδιών μας.... 
Οι κινητοποιήσεις για το Λύκειο πρέπει να είναι δυναμικές με την συμμετοχή όλων μας και εφόσον υπάρχουν δίκαια αιτήματα, που υπάρχουν, οι γονείς, οι κηδεμόνες πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. "Μεσοβέζικες" λύσεις και μπαλώματα βρίσκονται και γίνονται κάθε χρόνο ..αλλά το πρόβλημα παραμένει και διογκώνεται χρόνο με τον χρόνο, είναι κάτι που πρέπει να λυθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: