Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΥΓΙΔΑΚΗ

Το παλιό φαρμακείο του Λυγιδάκη... πακεταρίστηκε εκτός του να μην σκοτώσει κανένα ανυποψίαστο, αλλά και για να μπει στην ναφθαλίνη όταν και άμα θα γίνει η επόμενη, καλοδεχούμενη βέβαια, ανάπλαση της Σκαλίδη. Η Σκαλίδη τα τελευταία χρόνια είθισται να μπαίνει στις εξαγγελίες των συνδυασμών σχεδόν κάθε τετραετία με το γνωστό αποτέλεσμα .. την στασιμότητα. 
Η ανατολική Σκαλίδη πονάει πολλά χρόνια, δίχως να δίνεται ποτέ η απαιτούμενη προσοχή για να ξεφύγει από τα μάτια των επισκεπτών μας σαν μια βομβαρδισμένη περιοχή που όχι μόνο δεν της κάνουμε παρεμβάσεις αλλά και αυτές που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε ανάπτυξη σταματούν ως το.. πακετάρισμα.
Το φαρμακείο που η προσπάθεια του καρποφόρησε με το να αγοραστεί πρέπει να πέσει..πρέπει να γίνει πέρασμα, πρέπει να πάρει ανάσα ένας δρόμος που δεν έχει πολλές επιλογές. Η βρύση του Μαρή  από κάτω, αλλά και ο  δρόμος ως την θάλασσα δίνουν ανάπτυξη σε ένα μέρος που το χρειάζεται... φυσικά δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα διατηρητέο στην αγορά που έχει τόσα πολλά μαγαζιά ετοιμόρροπα. Οξυγόνο χρειάζεται και αυτό θα μπει μόνο αν υπάρχει δίοδος προς τον βορρά. 
Καλό είναι λοιπόν να πάρει θέση η δημοτική αρχή, αν και πιστεύω ότι ούτε αυτή θέλει ένα ακόμα διατηρητέο (πως θα το συντηρεί όταν δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε την βίλα Ξαγοράρη) στην τράπεζα γης της.
Και φυσικά μπορεί να δώσει πνοή στα ανατολικά εκτός του ότι θα ρίξει ένα ετοιμόρροπο νοικιάζοντας με συμβολικό αντίτιμο ένα από τα τόσα κλειστά μαγαζιά και να μεταφέρει το ΚΕΠ της πόλης εκεί, έτσι μόνο θα αποσυμφορηθεί και το δημαρχείο αλλά και θα "βάλει κόσμο" στην παλιά αγορά... ιδέες που υπήρχαν και υπάρχουν σε πολλούς από τους εκλεγμένους πολύ πριν εκλεγούν.
Κάποιοι ανησυχούν για το φαρμακείο και άδικο δεν έχουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: