Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΙΣΣΑΜΟ

Γράφει στην σελίδα του ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, για τους πανηγυρισμούς της δημοτικής αρχής σχετικά με την ανακοίνωση οτι όταν φτιαχτεί τι φράγμα Ταυρωνίτη θα ξεδιψάσει ο κάμπος σε Γραμβούσα και Πλάτανο.

- Τώρα οι κάτοικοι, ειδικά σε Πλάτανο – Γραμβούσα και Λουσακιές μπορούν να ελπίζουν……
Το ζήσαμε και αυτό…. Να βγαίνει δελτίο τύπου του δήμου Κισάμου για να δηλώσει δικαιωμένος ο δήμαρχος επειδή ανακοινώθηκε ως Εθνικό έργο "Η Αξιοποίηση του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη", λες και μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι άλλο. Άραγε από τον δήμο Πλατανιά πώς να μην δούμε καμιά ανακοίνωση δικαίωσης;;;
Ήμασταν παρόντες πολλοί στην παρουσίαση της επικαιροποίησης της μελέτης του 1992... για το έργο αυτό, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και ακούσαμε και είδαμε... Οι υπόλοιποι θα περάσουν άλλα τόσα χρόνια και θα δούμε ...τι θα δούνε.
Έτσι είναι δυστυχώς στην πολιτική: άλλοι πανηγυρίζουν με τις εξαγγελίες και άλλοι αργοπεθαίνουν ακούγοντας εξαγγελίες και υποσχέσεις.
Θα ήταν προτιμότερο να διαβάζαμε ότι ο Δήμος Κισάμου εξασφάλισε από την κυβέρνηση την κατασκευή του έργου: "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ-ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ-ΣΦΗΝΑΡΙΟΥ". Είναι έργο που έχει προχωρημένες και εγκεκριμένες μελέτες και εντός του μήνα και εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Αυτό σίγουρα θα έδινε ελπίδα και ζωή στις εν λόγο κοινότητες μας.
Αντίστοιχο παράδειγμα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, όπως διαβάσαμε στα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, την Τρίτη 8/10/2019 (στην σελ. 10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: