Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ

Για συγκεκριμένη δράση στην Κίσαμο θα βρεθεί ο "Τυφώνας", το 75 μέτρων μήκος σκάφος,  του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Το σκάφος που είναι φουλ εξοπλισμένο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, θα μας καθαρίσει παραλιακά και υποθαλάσσια. Όπως με ενημέρωσαν απο το ίδρυμα, ο "Τυφώνας" διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων. 
Συγχρόνως με τον καθαρισμό γίνεται και συστηματική καταγραφή των απορριμμάτων, για να αποδοθούν μελλοντικά επιστημονικά συμπεράσματα, που θα φανούν χρήσιμα για την κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος των ρύπων στις θάλασσες της χώρας μας.
Τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην περιοχή μας, ξεκινώντας πρώτα τον καθαρισμό σε Μπάλο και Γραμβούσα, περιοχές που θα γίνει για πρώτη φορά καθαρισμός με τους τόσους χιλιάδες τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τα μέρη αυτά και θα ακολουθήσει ένας καθαρισμός δεξιά και αριστερά των ποταμών του κόλπου της Κισάμου ..εκεί υπολογίζεται ότι θα μαζευτούν κάποιοι τόννοι απορριμμάτων.
Είναι σίγουρα μια προσπάθεια της Δημοτικής αρχής Κισάμου που αξίζει πολλά συγχαρητήρια, μάλιστα όπως πληροφορήθηκα μέσα από το ίδρυμα το κάλεσμα για καθαρισμό στην Κίσαμο έγινε μέσω του δημάρχου κ. Μυλωνάκη και του αντιδημάρχου κ. Μαυροδημητράκη.
Ελπίζω να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ή τουλάχιστον να γίνει μια έκθεση του τι βρέθηκε για λίγες ώρες, στο λιμάνι μας, (όπως στην φωτο) ώστε να μας αλλάξει λίγο την νοοτροπία και την κακή συνήθεια να πετάμε ότι βρούμε σε ποτάμια και δυσπρόσιτες ακρογιαλιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: