Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Θετικοί εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Χανιά στο ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφυγόπουλων, θέμα που απασχόλησε την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χανίων, με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός από τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, οι Δήμαρχοι Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης και η αρμόδια αντιδήμαρχος του Δήμου Αποκορώνου Αργυρώ Μπενάκη. Επίσης συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Χανίων και Πλατανιά καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πλατανιά Ευτύχης Μαυρογένης. Αντίθετα δεν εκπροσωπήθηκαν οι Δήμοι Κισάμου και Σφακίων. Σε κάθε νομό της Κρήτης προβλέπεται να φιλοξενηθούν μάξιμουμ 100 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα. Για κάθε παιδί η χρηματοδότηση είναι υψηλή και φτάνει τα 68€ την ημέρα. Το κόστος ανά ωφελούμενο και ημέρα είναι για στέγαση σε ιδιόκτητο κτίριο και σε ενοικιαζόμενο κτίριο, 68 ευρώ για παιδί άνω των 10 ετών και 67 ευρώ για παιδί κάτω των 10 ετών. Για στέγαση σε παραχωρημένο κτίριο το κόστος είναι 64,5 ευρώ για παιδί άνω των 10 ετών και 63,5 ευρώ για παιδί κάτω των 10 ετών.
ΠΗΓΗ

Μάλλον λάθος θα έγινε στην ανταπόκριση του parakaritika.gr μιας και στην σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στα Χανιά τον Δήμο Κισάμου εκπροσώπησε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού και πρόεδρος Ποιότητας ζωής του Δήμου Κισάμου κ.Γιώργος Χαχλάκης συνοδευόμενος απο τον εντεταλμένο αντιδήμαρχο Κισάμου κ. Αντώνη Σταθόπουλο. (φαίνονται στην φώτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: