Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Φούρνος του Κοντόπυρου 1956, ο Γιάννης Κοντοπυράκης και ο Γιώργος Αθανασάκης στον πάγκο. Κουλούρες λευκές και καρβέλια του κιλού, η επιγραφή πάνω-πάνω γράφει: Άρτος ...ζουμος 3.70 δρχ
 Άρτος Λευκός 3.30 δρχ... 
Ζυγαριά με ορειχάλκινα δράμια για το αλεύρι (σκληρό-μαλακό) την μαγιά που εκτός από το ψωμί πουλούσαν οι φούρνοι. Όλα τα ψωμιά του κιλού..τότε υπήρχαν μεγάλες οικογένειες και .. πείνα. 
Φώτο από το αρχείο του Γιώργου Αθανασάκη τον οποίο ευχαριστώ μιας και οι λίγες φωτογραφίες που μου εμπιστεύτηκε είναι θησαυρός. Μάλιστα είναι από τους λίγους που δούλεψαν σχεδόν σε όλους τους φούρνους από το 1952-1957 Τσατσαρωνάκη Πλάτανο, Μελλισιανού και Κοντοπυράκη στο Καστέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: