Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ 4ο ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ;

Τον κίνδυνο να χαθεί η παραγωγή εξαιτίας του δάκου επισήμανε σε ανάρτηση του ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου υποτροπικών και Ελιάς Δρ. Κωστής Χαρτζουλάκης
-Η δακοκτονία φέτος ξεκίνησε καλά. Προσλήφθηκαν έγκαιρα οι τομεάρχες, τοποθετήθηκαν έγκαιρα οι παγίδες και σύμφωνα με τους αρμόδιους υπήρχαν και τα φάρμακα. 
Μέχρι και το 3ο δολωματικό ψεκασμό (τέλος Αυγούστου) πήγαμε καλά τουλάχιστο στη Κίσαμο. 
Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, από τους ποιος κρίσιμους μήνες. Φέτος οι θερμοκρασίες και η σχετική υγρασία είναι ιδανικές για το δάκο. 
Το 2ο 15ήμερο ο δακοπληθυσμός είναι σε έκρηξη, όπως δείχνουν οι συλλήψεις στις παγίδες.
 Ο 4ος δολωματικός ψεκασμός, ο πιο κρίσιμος για τη προστασία της παραγωγής, δεν έγινε ακόμα λόγω έλλειψης ..... φαρμάκων. 
Οι όποιες δικαιολογίες για τις ευθύνες της καθυστέρησης αλλά και οι εκτιμήσεις ότι δεν θα έχει σοβαρή επίπτωση στη προσβολή από το δάκο δεν αλλάζουν δυστυχώς το αποτέλεσμα, αφού ο δάκος δεν συμμορφώνεται με τη ….γραφειοκρατία.
Και άρχισαν …. τα «όργανα». 
Ψεκασμοί κάλυψης χωρίς έλεγχο από τους παραγωγούς, πολλοί δυστυχώς με τουρμπίνες. Την εποχή που ζητούμενο είναι η ποιότητα, για να ξαναβρεί το ελαιόλαδο το δρόμο του.
Όλοι μιλούν για την ποιότητα, αλλά κανείς δυστυχώς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη»
Και βέβαια τα ερωτήματα στα οποία και πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι είναι:
Ισχύει το ότι τελείωσαν τα φάρμακα; Και εάν ναι γιατί συνέβη αυτό και τι έκαναν για να έρθουν φάρμακα για τον 4ο δολωματικό ψεκασμό; 
Ή για να το θέσω διαφορετικά, θα γίνει; Και εάν όχι τις πταίει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.