Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗ 1953

"Με μεράκι, επιμονή και αγάπη, συνεχίζουμε από το 1948 να προσφέρουμε στην Ελλάδα και τον κόσμο τα κρητικά παξιμάδια “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη. Γιατί δεν είμαστε απλώς μια εταιρεία. Είμαστε μια οικογένεια με αξίες που μένει πιστή στην παράδοση και δεν θυσιάζει ποτέ την ποιότητα."
Αυτό αναγράφεται στην σελίδα της εταιρεία Τσατσαρωνάκη και η παραπάνω φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας, Οκτώβρης του 1953 και ο Αθανασάκης φωτογραφίζεται με τα παξιμάδια Τσατσαρωνάκη. Κρίμα που η φώτο δεν είναι τόσο καθαρή, υπάρχουν άλλα δυο άτομα, μια γυναίκα πίσω του και ένας κρητικός αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: