Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΑΝ ΕΛΙΩΝΑΝ ΟΙ ΠΑΓΟΙ

Μετά από τα επαναλαμβανόμενα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στη Γροιλανδία, οι επιστήμονες καταλήγουν πως την περασμένη εβδομάδα υπήρξε η μεγαλύτερη απώλεια επιφάνειας πάγου προς τη θάλασσα: 11 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου έπεσαν στο νερό σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN. Για να κατανοήσουμε πιο καλά το μέγεθος, οι ειδικοί τονίζουν πως η επιφάνεια αυτή που χάθηκε αντιστοιχεί σε 4,4 εκατομμύρια πισίνες ολυμπιακού μεγέθους. Το λιώσιμο των πάγων δεν είναι καινούργιο φαινόμενο.
Η διαφορά φέτος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ συνήθως ξεκινά στα τέλη Μαΐου, φέτος ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας, το λιώσιμο της επιφάνειας των πάγων είναι πολύ «επίμονο» τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ενώ το ρεπορτάζ του CNN αναφέρει πως ήδη η επιφάνεια της θάλασσας έχει ανέβει κατά μισό χιλιοστό΄
ΠΗΓΗ
Στους δυο χάρτες που κυκλοφόρησαν με την γειτονιά μας φαίνεται καθαρά οτι εμείς θα επηρεαστούμε πολύ μιας και θα χαθεί σχεδόν όλος ο κάμπος της Κισάμου, οι παραλίες της Φαλασάρνης και του Λαφονησιού εξαφανίζονται και ο Μπάλος καταποντίζεται. Γυρίζουμε σε εποχές προ σεισμού 365 μ Χ και λίγο χειρότερα. To Βουλγάρω, η Ποταμίδα θα έχουν θάλασσα και τα Χαιρεθιανά θα κάνουν Beach party σε πραγματική παραλία πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.