Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ο ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΟΣ....

Κι αν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, η εκλογή του Παναγιώτη Σημανδηράκη φάνταζε μάλλον απίθανη, ακόμη και για την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – που υποτίθεται διαθέτουν ένα… αισθητήριο λίγο πιο τεκμηριωμένο –  ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήξεραν πως ο δρόμος που είχαν επιλέξει να ακολουθήσουν ήταν ναι μεν δύσκολος και μακρύς, αλλά πίστευαν πως οδηγεί όχι απλά «κάπου» αλλά εκεί που ήθελαν, στην οδό Κυδωνίας.
Και να που τα κατάφεραν κόντρα αν όχι στην κοινή λογική και στο νόμο των πιθανοτήτων, σίγουρα στη θεωρία των… φαβορί! Γιατί ο Σημανδηράκης και ο συνδυασμός δεν υπήρξαν «φαβορί», τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Α’ γύρου των εκλογών, κάπου εκεί όμως, τα πράγματα άλλαξαν…
Ποιοι «στήριξαν» και ποιοι έβγαλαν δήμαρχο δεν έχει πλέον μεγάλη σημασία…
Το τι έγινε και το τι όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί στην προκειμένη περίπτωση, είναι μια ιστορία που μετράει το «αποτέλεσμα» της και μόνο κι αυτό έγραψε «νέος δήμαρχος Χανίων ο Παναγιώτης Σημανδηράκης». Τον στήριξε ο «χ», ήταν αποφασισμένο από την αρχή, στο Β’ γύρο ο κ. Σαρρής και ο κ. Βάμβουκας – που μεταξύ τους δεν είχαν καταφέρει να τα βρουν – να πάνε «μονοκούκι» στον «Καστελλιανό». Ο ΣΥΡΙΖΑ έπινε τελικά «νερό στο όνομά του» είπαν κάποιοι άλλοι των οποίων η γνώμη ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την ανακοίνωση της Ν.Ε. του κόμματος, η οποία δεν άφηνε περιθώρια για δεύτερες ερμηνείες. Όλα αυτά «ναι» αλλά μπορεί και «όχι» ή… ίσως παρατηρούμε εμείς, όμως ο 37χρονος πρώην περιφερειακός σύμβουλος και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, θα είναι ο δήμαρχος της πόλης των Χανίων για την επόμενη τετραετία ότι και να γίνει. Κατά δική του δήλωσή μάλιστα, ο στόχος που έχει θέσει, είναι τα οκτώ χρόνια παραμονής του στο δήμο.
"Ο Κύριος Έπαρχος" 

Υ.Σ Ο Έπαρχος είναι σίγουρα Συριζαίος... αλλά ο Παναγιώτης δεν είναι ..είναι όμως  δήμαρχος όλων των Χανιωτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: