Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;

Τον Απρίλιο του 2017 πήρε απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου να συσταθεί επιτροπή ονοματοδοσίας για τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης μας.   
Η επιτροπή που έχει συσταθεί κατ΄υπόδειξη του Δήμου και έχει δημόσιο χαρακτήρα χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες αποτελείται από σπουδαία πρόσωπα της πόλης, εκπαιδευτικούς έναν πρώην δήμαρχο αλλά και την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Βαρουχάκη Σταυρούλα. Αν και τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε νέα από την επιτροπή, έμαθα ότι το έργο της έχει σχεδόν τελειώσει...
Δεν ξέρω αν οι ονοματοδοσίες των διάφορων ανώνυμων δρόμων θα γίνουν μια και έξω ή θα έχουμε νταβαντούρι για κάθε ένα ξεχωριστά, εντούτοις υπολογίζω ότι το απαραίτητο αυτό γεγονός θα το κάνει η επόμενη δημοτική αρχή, αν φυσικά συνεχίσει το έργο της ..προηγούμενης.
Θεωρώ ότι επιτροπή έκανε τα ανθρώπινα δυνατά, εντούτοις φαίνεται ότι δεν θα προλάβουμε να δούμε φέτος όλους τους ανώνυμους δρόμους της πόλης να ..βαπτίζονται, εξάλλου δεν είναι και άμεση προτεραιότητα όταν μας λείπουν τόσα και τόσα, ούτε θα μας αλλάξει την ζωή..απλά θα μας την ομορφύνει.
* Ενδιαφέρον βέβαια θα είχε να δούμε τις ονοματοδοσίες...πριν μπουν στον "τοίχο"... τι λέει η επιτροπή;




Δεν υπάρχουν σχόλια: