Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

8 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η περιήγηση ξεκινάει από τον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη Ειρηναίου και κάνοντας 8 στάσεις μέσα στην πόλη, σε διάφορα αρχαιολογικά σημεία, με την βοήθεια του αρχαιολόγου Νεκτάριου Πατεράκη, οι τελειόφοιτοι των Λυκείων και Γυμνασίων της πόλης μαθαίνουν γρήγορα αλλά σωστά την ιστορία της περιοχής μας. Η όλη ιδέα ξεκίνησε από τον Φαρμακοποιό Παντελή Κατάκη για τα παιδιά των σχολείων της περιοχής μας.
Η πρωτοβουλία αυτή του Παντελή είναι υπέροχη, και εκτός απο γνώσεις δίνει και το ερέθισμα στα παιδιά μας να αγαπήσουν περισσότερο το τόπο καταγωγής τους. Μάλιστα θα μπορούσε να γίνει μόνιμος ο περίπατος της πόλης και όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και με απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν την ιστορία της πόλης της Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: