Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ TREVIZAN KAI RODONTA

Νέα νομοθετική ρύθμιση, «εμβληματική» όπως τη χαρακτηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έρχεται να θωρακίσει και τα μνημεία που χρονολογούνται μετά το 1453.
Με αυτή τη συνταγματικού επιπέδου νομοθετική ρύθμιση, επεκτείνεται η προστασία που προβλέπει ο αρχαιολογικός νόμος για τα προγενέστερα του 1453 μνημεία, στα μνημεία που χρονολογούνται μετά το 1453, αλλά και στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και γενικά τα ακίνητα που εξυπηρετούν το δημόσιο σκοπό της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την προσθήκη πέραν της κυριότητας και της διαχείρισής τους.
Με απλά λόγια η προστασία και ανάδειξη πλέον των Βενετσιάνικων αλλά και Τούρκικων μνημείων είναι στην διακριτική ευχέρεια του Υπ.Πο και μπορεί να κάνει πλέον αυτά που αρμόζουν ώστε να μην τα βλέπουμε ένα σωρό πέτρες εξαιτίας της αδιαλλαξίας και της κακομοιριά μας.
Θα περίμενα και στα προγράμματα των υποψηφίων Δημάρχων να μπουν βασικοί στόχοι απόκτησης και διατηρήσεις τέτοιων μνημείων..φυσικά η πολιτεία τους γλύτωσε ..απο δω και πέρα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.