Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία(www.worldsexology.org) θα τιμηθεί το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμά «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» www.frixos.weebly.com
Το πρόγραμμα που αφορά την πρώιμη σχολική ηλικία, σχεδιάστηκε από ομάδα εκπαιδευτικών με επικεφαλής την πρώην Σχολική Σύμβουλο της περιοχής μας κα. Γερούκη Μαργαρίτα.
Όπως αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε η κα Γερούκη, η τελική επιλογή «ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία καθώς στην κατηγορία του βραβείου (ατομικές συμμετοχές και ΜΚΟ) υπήρχαν 19 συμμετοχές από διάφορες χώρες του κόσμου, από ανθρώπους με μεγάλη αναγνώριση στο χώρο της σεξουαλικής εκπαίδευσης. Η δουλειά της ελληνικής ομάδας υπήρξε εντυπωσιακή!»
Πολλοί εκπαιδευτικοί στα σχολεία και νηπιαγωγεία της Κισάμου είχαν δουλέψει το πρόγραμμα του ΦΡΙΞΟΥ σε συνεργασία με την κα Κασσωτάκη Πόπη, πρώην Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή μας. Το Μάιο του 2017 είχαν μάλιστα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Το βραβείο θα παραλάβουν τον Οκτώβριο στο Μεξικό κατά την τελετή έναρξης του 24ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία, οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Γερούκη Μαργαρίτα, Βιταλάκη Έλενα, Τριαματάκη Αθηνά, Μαυράκη Δέσποινα και η εικονογράφος: Πέγκυ Φούρκα.

Η Μαργαρίτα Γερούκη είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας. Από το 2012 ως το 2018 υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος της 4ης περιφέρειας της Π.Ε. Χανίων. Εκτός από τις παιδαγωγικές της σπουδές έχει ένα δεύτερο πτυχίο και μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Υγείας (Αγωγή Υγείας) από το Πανεπιστήμιο της Jyväskylä Φινλανδίας, Διδακτορικό στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Helsinki Φινλανδίας και μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Πολιτική Θεωρία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το κύριο επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά τη Σεξουαλική Αγωγή. Έχει δημοσιεύσει μία μονογραφία και επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλά επιστημονικά
συνέδρια. Στις επερχόμενες ελογές είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι (mgerouki@gmail.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.