Οι περισσότεροι δεν την ξέρετε και όσοι την ξέρετε και θέλετε να πιείτε δεν βρίσκεται που να την πιείτε ζεστή -ζεστή με λίγη κανέλα απο πάνω.... Από τη δεκαετία του 1950 στην Κίσαμο υπήρχε η σουμάδα Πλευράκη. Η παράδοση λέει οτι είναι προϊόν ανατολίτικο, εντούτοις είχε πέραση πολύ και στην Κίσαμο. Η σουμάδα φτιάχνεται από εκχύλισμα αμυγδάλου και πικραμυγδάλου, ζάχαρη και νερό και ήταν ανάμεσα στα 4-5 πράγματα που είχαν τα παλιά καφενεία. Ελληνικός -βραστάρι-σουμάδα -αναψυκτικά, κονιακάκι μπόμπα και βανίλια υποβρύχιο....
Σήμερα θα την βρείτε στα ράφια των Σ/Μ ή σε κανένα παλιό καφενείο. Εγώ την ήπια πάντως στο Σκασιαρχείο...
Σήμερα θα την βρείτε στα ράφια των Σ/Μ ή σε κανένα παλιό καφενείο. Εγώ την ήπια πάντως στο Σκασιαρχείο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.