Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Να και ένα ευχάριστο γεγονός που έχουμε σήμερα και δεν είναι άλλο απο την έγκριση πιστώσεων δυο έργων -μάλιστα δυο έργων- απο την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Κρήτης προς τον Δήμο μας και δεν είναι άλλα απο τα 300.000 Ε για την βελτίωση του αγωνιστικού χώρου και των υποδομών του Δημοτικού σταδίου Κισάμου, αλλά και την διαμόρφωση του αύλειο χώρου του 2ου Δημοτικού σχολείου με 160.000Ε. (κάτι άκουσα για ταρτάν)
Κύριος του έργου και στις δυο περιπτώσεις είναι ο Δήμος Κισάμου και φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Κρήτης /Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
 - Μιας και μαλώνουμε είπαν να μας βοηθήσουν, βέβαια κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την ζημιά που κάνουν μακροπρόθεσμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τώρα. Θεωρώ οτι πρέπει να μπει λίγο νερό στο κρασί όλων, αν θέλουμε να πάμε μπροστά, αφήνοντας στην άκρη τα πολιτικά παιχνίδια. Είμαστε μια κοινωνία πολύ "μικρή" απο κάθε άποψη και αυτό δεν μας τιμά καθόλου.
Σε άλλες περιπτώσεις και αλλού θα είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι, τώρα είμαστε παράδειγμα προς αποφυγήν. Χρειάζονται συλλογικές αποφάσεις όχι για το μέλλον μας, αλλά για το μέλλον των παιδιών μας.
Τα έργα που γίνονται στον Δήμο με ή χωρίς βοήθεια είναι έργα για μας για τα παιδιά μας, ας το καταλάβουμε αυτό κι ας σταματήσουμε να οικειοποιούμαστε τα πάντα, ή να μην θέλουμε την βοήθεια αυτών που μπορούν να την προσφέρουν.
Περισσότερο λιανά δεν θα το κάνω, αλλά ελπίζω οτι αυτοί που με διαβάζουν να έχουν καταλάβει. Θεωρώ οτι είμαστε κακοί εκτιμητές των καταστάσεων έως ότου τους χάσουμε (Κακαουνάκης-Θεοχαράκης κλπ), μετά μυξοκλαίμε ομαδικά.
Η ιστορία γράφεται και δεν ξεγράφεται όποιες προσπάθειες κι αν κάνουμε μετά. Αυτό το ξέρουμε και παρόλο που το σχολιάζουμε και το κατανοούμε πάντα στα ίδια γυρνάμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: