Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...

220 μέρες ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές μας έμειναν όπως ανάρτησε στην σελίδα του ένας γνώστης της αυτοδιοίκησης που πέρασε και ένα ζαμάνι απο την Κίσαμο. Βέβαια με αυτήν την κυβέρνηση ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος και ενδεχομένως όλα να μας μας έρθουν απότομα. 
Μάιο λοιπόν τοποθετούν τον μήνα των επόμενων εκλογών δίχως να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, ούτε με τι σύστημα θα πάμε ούτε αν η απλή αναλογική που σχεδιάζουν (θέλουμε) θα είναι η γνήσια ή νοθευμένη. Πάντως εγώ λέω οτι θα έχουμε πολλά ως τότε και φυσικά αυτοί που κάνουν όνειρα να έλθουν στα πράγματα ή να παραμείνουν καλό είναι να σκεφτούν σοβαρά οτι δεν γίνονται οι εκλογές για αυτούς αλλά για μας. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε απο αυτούς και όχι το αντίθετο. Θεωρώ οτι όποιος αγαπά τον τόπο του πραγματικά και εφόσον θέλει να προσφέρει πρέπει να κατέβει αυτόνομα και ανεξάρτητα στο τοπικό του χωριού του, της πόλης του. Ισχυρές δημοτικές και τοπικές κοινότητες για το καλό του τόπου... έτσι και αλλιώς εμείς τον επόμενο δήμαρχο τον ξέρουμε απο τώρα ή ο ένας ή ο άλλος. Δημοτικά και τοπικά συμβούλια με ισχυρή λαϊκή εντολή, με αρμοδιότητες και φυσικά με πόρους. Οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς και η καθημερινότητα τους πνίγει βλέποντας τα προβλήματα να μην λύνονται αλλά να συσσωρεύονται. Οι βάσεις για μια καλή αυτοδιοίκηση είναι οι κοινότητες αυτές που τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούν και όχι με δική τους ευθύνη. Ισχυρές τοπικές κοινότητες αν θέλουμε να πάμε μπροστά, αλλιώς μια απο τα ίδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: