Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΑΠΟ ΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ;

Ένα δασκαλίστικο μου το είχε πει ένας παλιός αείμνηστος Δάσκαλος ο Γιάννης ο Κουφάκης.
Δάσκαλος και Επιθεωρητής της παλιάς εποχής. Ο Δάσκαλος στα μαχαίρια με τον Επιθεωρητή. Παρά το άχτι που είχε ο Επιθεωρητής του Δασκάλου δεν μπορούσε να του κάνει τίποτα γιατί ο Δάσκαλος ήταν κυβερνητικός και ο Επιθεωρητής της αντιπολίτευσης. 
Γίνονται εκλογές και αλλάζει η Κυβέρνηση οπότε ο επιθεωρητής ήθελε να "πάρει το αίμα του πίσω".
Κυριακή γίνανε οι εκλογές την Δευτέρα τα σχολεία ήταν κλειστά, την Τρίτη πρωί -πρωί ξεκινά ο Επιθεωρητής από την πρωτεύουσα να ανεβεί στο χωριό να κάνει επιθεώρηση στο Δάσκαλο, ανεβαίνει στο χωριό, περνά από τον καφενέ να πιει ένα καφέ πριν πάει στο σχολείο. Ο Καφετζής, που ήταν φίλος του Δασκάλου, μόλις είδε τον Επιθεωρητή πάει από την πίσω μεριά στο σχολείο και λέει του Δασκάλου πως ήρθε, ατάραχος ο Δάσκαλος του απαντά " και άργησε εγώ ποιο πρωί τον περίμενα".
Μετά από λίγο φθάνει ο Επιθεωρητής στο σχολείο .
Επιθ: Καλημέρα σας 
Δασκ: Καλημέρα σας 
Επιθ: Ποιο μάθημα κάνετε
Δασκ: την στίξη κύριε Επιθεωρητά.
Επιθ: Συνεχίστε το μάθημα σας. 
Στον πίνακα ήταν γραμμένη η φράση:
"Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ"
Σηκώνει το Γιαννάκη ο Δάσκαλος στον πίνακα και βάζει στη λέξη ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ένα κόμμα (,) και λέει στο Γιαννάκη να διαβάσει. Ο Γιαννάκης διαβάζει τηρώντας ακριβώς την στίξη και τον ρωτά ο Δάσκαλος ποιος το είπε Γιάννη, ο επιθεωρητής κύριε και ποιος είναι ο τρελός, ο Δάσκαλος κύριε. 
Σβήνει ο Δάσκαλος το κόμμα από την λέξη ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ και το βάζει στη λέξη ΕΙΠΕ και ξανά η ίδια διαδικασία, ποιος το είπε τώρα Γιάννη ο Δάσκαλος κύριε, και ποιος είναι ο τρελός ο επιθεωρητής κύριε. Δηλαδή Γιάννη από τι εξαρτάται ποιος είναι ο τρελός ... από το ........ κόμμα του κύριε..
Κωστής Κυριτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.