Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Διαβάζω στα ΜΜΕ των Χανίων ότι μέσα στον Ιούνιο περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΒΟΑΚ και τον αυτοκινητόδρομο που ετοιμάζουν Χανιά- Άγιος Νικόλαος που έχει και κόστος 1,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποίηση την υπόσχεση της και θα κάνει τα πρώτα βήματα σε ένα έργο που δεν νομίζω ότι θα τελειώσει ποτέ, όπως δεν έχει τελειώσει και τόσα χρόνια ο παλιός ΒΟΑΚ. Το ερώτημα βέβαια που απασχολεί όλους μας και ειδικά εμάς την δυτική μεριά των Χανίων, τι θα γίνει με το υπόλοιπο κομμάτι ως την Κίσαμο και πότε σχεδιάζουν να το εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα.
- Μήπως περιμένουν να τελειώσουν πρώτα τον αυτοκινητόδρομο και μετά; (σε καμιά 40 χρόνια υπολογίζω) Είναι λυπηρό να διαφημιζόμαστε και να λέμε την λέξη τουρισμό όταν δεν έχουμε ούτε τα στοιχειώδη. 
Δεν θα μιλήσω για το κομμάτι από Νοπήγεια ως και Κολυμβάρι που κάτι πρέπει να γίνει σύντομα, αλλά για την πόλη μας, που κάθε πρωί, με την έλευση των τουριστών που μας διαπερνούν, γίνεται το έλα να δεις... 
Επειδή είναι μια περίοδος προεκλογική με πολλά ΘΑ που κάποια ίσως πιάσουν και μεγαλώσουν και γίνουν έργα, είναι καιρός να σκεφτούμε σοβαρά την παράκαμψη της πόλης... είναι έργο ζωτικής σημασίας για όλους. Είναι καιρός η δημοτική αρχή να σκεφτεί το μέλλον αυτής της πόλης, σταματώντας τα μικρά και ανούσια παιχνιδάκια κάποιων. Ας ανασύρει το φάκελο της παράκαμψης, θα κερδίσει περισσότερα απ΄ ότι υπολογίζει. 
Η πόλη πάσχει από δρόμους, πάσχει από χώρους στάθμευσης, πάσχει από αστυνόμευση και τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να τα πάμε όλα μας, σε ένα σημείο. Το πολιτικό κόστος μπορεί να είναι μηδέν... αλλά στο σύνολο της η πόλη είναι χάλια. Μάλιστα δεν υπάρχει συνοχή έργου αλλά αποσπασματικά προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε ή να διορθώσουμε αυτά που η φθορά του χρόνου έχει φέρει. 
Δείτε εδώ από πότε ήταν ώριμη η μελέτη παράκαμψης της πόλης...
Καταφέραμε να κάνουμε παράκαμψη στο Έλος και ετοιμάζουμε των Τοπολίων.... του μεγάλου χωριού όμως δεν μπορούμε, γιατί άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: