Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΛΕΩ ΕΓΩ

Πρώτη του Ιούνη και οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, στο ιστορικό κέντρο, είναι πλέον κλειστοί μετά τις 19.00 το απόγευμα. Παρόλο που η απόφαση δεν έχει καθαρογραφτεί, και όπως λένε θα πάρει ένα 15ήμερο για να αναρτηθεί στην διαύγεια, οι δρόμοι έκλεισαν.
Και λέω δρόμους μιας και εκτός απο την Σκαλίδη έκλεισε και η αρχή (ένα κομματάκι) της Ομογενών Αμερικής που τόσες αντιδράσεις είχε δώσει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. 
Εγώ σαν δημότης είμαι υπέρ του κλεισίματος εφόσον εφαρμοστεί κατά γράμμα (ποτέ δεν ξεχνάμε την 1η του Ιούνη) η απόφαση. Σε καμιά άλλη περίπτωση όμως δεν θα ανεχτώ μέσα στην κλειστή Σκαλίδη να κυκλοφορούν μηχανάκια* και αυτοκίνητα με το έτσι θέλω. Σε αυτό το σημείο κάνω έγκληση στην δημοτική αρχή λέγοντας οτι η απόφαση θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμη όλη την καλοκαιρινή περίοδο και όχι όπως πέρυσι και προπέρυσι, κατά διαστήματα όταν το ένα κομμάτι έκλεινε το άλλο άνοιγε και δεν υπήρχε τρόπος αστυνόμευσης της.
Δεν λογάτε άλλη περίπτωση και πιστεύω να καταλαβαίνει η δημοτική αρχή οτι η απόφαση είναι για όλους εφόσον παίρνεται κατά πλειοψηφία... όχι απο τους μαγαζάτορες αλλά απο τους συμβούλους που δεν έχουν και μαγαζιά. Ας καταλάβουμε οτι δεν υπάρχουν "φίλοι", "κολλητοί", "αδιάφοροι ", "εχθροί" ... και οτι υπάρχει μια ισονομία για όλους.
* πρώτη μέρα και τα μηχανάκια κυκλοφορούσαν στο κλειστό κομμάτι ελπίζω σύντομα να μάθουν τι σημαίνει κλειστός δρόμος "πεζόδρομος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: