Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΦΟΥΤ ΚΑΣΤΕΛΙ ΑΛΛΑΞΕ! ΕΜΕΙΣ;

Ας αποφασίσουν πριν κάνουν οτιδήποτε άλλο πως θέλουν να λένε την πρωτεύουσα του Δήμου οι ίδιοι οι υπάλληλοι της ..εντάξει κάνανε το λάθος να την γράψουν με δυο (σ) Κίσσαμος (Δήμος Κισάμου). Όμως είναι αδιανόητο σε επίσημα έγγραφα* να αναφέρεται ακόμα Καστέλι. Μάλιστα θα περίμενα στο θέμα αυτό να διορθώνονται και αυτοί που το λένε έτσι σε ομιλίες τους, μιας και από το 1969 δεν ονομαζόμαστε Καστέλι, αλλά Κίσσαμος με δυο (σ).
Ούτε η Φαλάσαρνα γράφεται με δυο (σ).... εκτός αν είναι κολλητικό από το Κίσσαμος. Και για μην το κάνουμε λάθος η Φαλάσαρνα είναι και όχι τα Φαλάσαρνα.

*Δεν θα βάλω τα έγγραφα που είναι του 2018 (αν χρειαστεί θα το κάνω) αλλά χρειάζεται μια προσοχή γατί από αυτά τα επίσημα έγγραφα φτάσαμε να έχουμε παραποιήσει τις περισσότερες ονομασίες και τοποθεσίες. 
Μάλιστα η ταμπέλα στην φωτο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης είναι η μόνη σωστή με (σ) και απορώ πως δεν την βάψαμε ή δεν την μπαλωτάραμε ακόμα.

Υ.Σ Επειδή ο Δήμος γράφεται με δυο (σ) δεν σημαίνει βέβαια ότι εξαιτίας αυτού θα γράφονται όλα με δυο (σ) στην πόλη μας!! Λάθος!!
Μουσείο Κισάμου
Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου
1ο Γυμνάσιο Κισάμου
Αθλητικός όμιλος Κισάμου
Εφορία Κισάμου (δεν υπάρχει πια)
και  κλπ. ..το μόνο που έχει δυο (σ) είναι ο Κισσαμικός αλλά και εκεί εύκολα μπορούμε να το αλλάξουμε μιας και δεν τον έχουμε και κοντά μας.
Ας προσέχουν λοιπόν εκεί στον Δήμο γιατί είναι επίσημα όλα αυτά που ανακοινώνουν.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γραψε κατι και για τον Κατσοματαδω που το εκαναν οι ανευθυνουπευθυνοι
Καρτσοματαδο στην μια μερια και Κουτσοματαδο στην αλλη!!!