Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ "ΚΑΛΥΤΕΡΟ"....

Κλεισθένης και απλή αναλογική στα σκαριά και ο πόλεμος ήδη άρχισε....
Κλεισθένης εναντίον Καλλικράτη και φυσικά οι ισχυροί κλαίνε ομαδικά για την προίκα. Ναι την προίκα των 2/3 των εδρών του δεύτερου γύρου που έπαιρνε ο νικητής ακόμα κι αν τα ποσοστά σου ήταν κάτω από 20% στο πρώτο γύρο. Τώρα και εφόσον θα εφαρμοστεί ο Κλεισθένης και η απλή αναλογική ο δήμαρχος θα έχει την δυνατότητα της εξαγοράς συμβούλων πράγμα που σήμερα θα ήταν αδιανόητο. Ενδεχομένως ακόμα για να περάσει μια απόφαση ο εκλεγμένος δήμαρχος να είναι υποχείριος του ενός (της μιας ψήφου που θα χρειάζεται).
Κλαίνε ακόμα ότι ενώ ο Κλεισθένης δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να δημιουργούν νέες εταιρίες για να αποχτήσουν πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, από την άλλη τους παίρνει την περιουσία τους είτε χαρακτηρίζοντας την Natura ή λέγοντας ότι την κακοδιαχειρίζονται.
Για πόρους δεν το κουβεντιάζω, (εδώ κλαίμε χρόνια τώρα) άλλοι ξέρουν πολύ καλύτερα πόσο δύσκολο είναι ακόμα και τώρα να βρεθούν, φανταστείτε να πάρουν και περισσότερες αρμοδιότητες οι δήμοι, (που τις δίνει ο Κλεισθένης) που θα καταλήξουμε.
Το μόνο ευχάριστο σε όλη αυτήν την ανακατωσούρα είναι ότι η πλειοψηφία των Δημάρχων είναι αντίθετοι με αυτό το έκτρωμα όπως το αποκαλούν, που φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να βοηθήσει κάτι πολιτικά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ που είναι χαμένα από χέρι....
Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι δυνατός και με αυτήν την απλή αναλογική πάμε σε διάλυση της αυτοδιοίκησης και την παραχώρηση της σύντομα σε ξένα χέρια... όταν ο δήμος δεν θα μπορεί (θα μου πείτε μπορεί τώρα) τότε θα είναι πιο εύκολο το ξεπούλημα του, που ήδη έχει αρχίσει. (Ακόμα περιμένουν οι δήμαρχοι της περιοχής μας την συνάντηση για τον καινούργιο φορέα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών μας).
Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια καλύτερη πρόταση για την αυτοδιοίκηση που σήμερα βρίσκεται στα χαμηλότερα της και κάποιοι θέλουν να την σπρώξουν στα έγκατα... φυσικά και οι αντίθετοι (πλειοψηφία ΚΕΔΕ), δεν έχουν καταθέσει καμιά αντιπρόταση ως και σήμερα, απλά διαφωνούν.
Να γιατί λέω για ομαδούλες και συμφωνίες .... αυτές θα παίξουν το μεγαλύτερο ρόλο αν πάμε σε εκλογές στην αυτοδιοίκηση με αυτό τον νόμο. Να που θα χρειαστεί ο μεγαλομέτοχος, ο σπόσνσορας, ο επιχειρηματίας..... 
Και φυσικά είναι άποψη μου.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: