Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ...ΝΟΜΙΖΩ

"Την ένταξη του έργου της τρίτης φάσης της ανάδειξης της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 900.000 ευρώ και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις προστασίας σε τμήμα των οχυρωματικών έργων της νησίδας. Οι νέες επεμβάσεις, όπως περιγράφονται στο τεχνικό δελτίο του έργου, στοχεύουν στην προώθηση της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, με εργασίες καθαρισμών και στερεώσεων στις οχυρώσεις του νοτιοδυτικού τείχους και σε ορισμένα κτίρια της αγοράς του οικισμού."

Υ.Σ Η Γραμβούσα τίποτα..... Εκεί χρειάζεται το ανταποδοτικό και μάλιστα γρήγορα... γιατί είναι ένα μέρος που έχει τρυγηθεί πολύ, δίχως να έχουν προσφέρει όλοι αυτοί που το εκμεταλλεύονται τίποτα. Ένα 1Ε για αποκατάσταση όσων πάνε στο νησί.




Δεν υπάρχουν σχόλια: