Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

12ο ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

To 11o ήταν διαφορετικό, είχε και την ανάλογη επιτυχία, αν και κινήθηκε στους στενούς δρόμους της Σκαλίδη. Η αποτίμηση έγινε και πέρασε στην Ιστορία. Το 12ο Κισσαμίτικο Καρναβάλι ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα βήματα του την περασμένη βδομάδα, σε μια συγκέντρωση πιστών, αλλά δυστυχώς όπως έμαθα η προσέλευση των ήταν απειροελάχιστη, που προβλημάτισε. 
Δεν ξέρω αν ξεφουσκώσαμε ή απλά έχουμε δώσει προτεραιότητα σε άλλα....αλλά προς Θεού δεν πρέπει να το σταματήσουμε...
Δεν μας έμειναν και πολλά.

ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ 1933

Επειδή πολλά γράφονται αυτές τις μέρες σχετικά με την "σήραγγα των Τοπολίων" και ότι την κατασκεύασαν Γερμανοί το 1941 είναι λάθος! Η σήραγγα ήταν κατασκευασμένη τότε απλά οι Γερμανοί κατακτητές την έσκαψαν εσωτερικά και χαμήλωσαν τον τότε χωμάτινο δρόμο, για να περνάνε τα καμιόνια τους. Η σήραγγα λειτουργούσε όπως βλέπουμε και στην φώτο του 1933 και ήταν όπως και σήμερα και τότε αξιοθέατο.
Οι πληροφορίες πάντως για την κατασκευή της είναι συγκεχυμένες άλλοι λένε ότι την έκαναν ντόπιοι εργάτες και άλλοι λένε ότι επί Βενιζέλου έφεραν αιχμαλώτους από τα βόρεια...
Πάντως όποιον και να ρωτήσει από τους μεγαλύτερους μας υποστηρίζει την πρώτη εκδοχή και ορισμένοι μικροί τότε θυμούνται ότι δικοί τους άνθρωποι δεμένοι στα σκοινιά δούλεψαν για να ανοιχτή η σήραγγα.

ΧΑΘΗΚΑΝ 16 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

Ενώ ο δήμος Κισάμου ενέκρινε την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων για να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις, των ανταποδοτικών υπηρεσιών ΟΤΑ (Υπηρεσία Καθαριότητας) και σύμφωνα µε τις υπηρεσιακές ανάγκες του,  στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του, εντούτοις κάτι δεν πήγε μάλλον καλά και δεν πέρασε από τα υψηλά κλιμάκια. 
Έτσι αν αληθεύουν οι πληροφορίες χάθηκαν για τον δήμο μας (16) δεκαέξι θέσεις που θα μπορούσαν να λύσουν πολλά από τα προβλήματα μας.
Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει διορθωτική κίνηση αν και οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα είναι ...εξοργισμένοι.
Να υπενθυμίσω οτι το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο είχε τεθεί ερώτημα από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Μαυροδημητράκη αν είμαστε μέσα στα χρονικά όρια για την υποβολή των αιτήσεων... και η απάντηση ήταν ΝΑΙ.... τώρα τι άλλαξε και δεν κατοχυρώσαμε τις 16 θέσεις... απάντηση θα δώσει η δημοτική μας αρχή.
Δείτε εδώ τους δήμους που θα προσλάβουν προσωπικό.


ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ...

Είπα οτι δεν θα ξαναβάλω φωτο με αυτά τα παρκαρίσματα στο Καστέλι... αλλά έλα σου που όλοι μου στέλνετε φωτο, αγανακτισμένοι, βλέποντας αυτά.
Δεν υπάρχει σωτηρία.... και εφόσον δεν υπάρχουν και χώροι στάθμευσης ας αφήσουμε το λαό στην... ησυχία του.
Φώτο Μ.Γ

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ντροπή μας... και όχι αυτό που αναφέρει το σύνθημα. Η ατμόσφαιρα ήταν οτι υπέροχη και δεν έπρεπε να αναρτηθεί αυτό το πανό. Κρίμα. Ο Κισσαμικός και οι φίλαθλοί του, ποτέ δεν έχουν δώσει τέτοια δείγματα, γι' αυτό τον λόγο είναι εκεί που είναι....
Απορώ γιατί δεν το κατέβασαν αυτό το πανό;

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αρχές του 70 στον προαύλιο χώρο των οικοτροφείων Κισάμου, η ομάδα βόλεϊ "με την στολή της" όπως αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας.
Σορτσάκι, φανελάκι και ..δυο απο τους 6 με ελβιέλα, οι υπόλοιποι με κανονικά παπούτσια.... Όχι τίποτα άλλο αλλά σήμερα δεν παίζει κανένα παιδάκι δίχως να φορά adidas ...κινέζικα.
Δεν αναγνωρίζω κανένα αλλά ελπίζω να τους βρείτε εσείς....

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΡΟΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ

Μέσα από αυτό το σημείωμα θέλω να επικοινωνήσω με τον μικρό έμπορο τον αυτοαπασχολούμενο, τον βιοτέχνη, τον επαγγελματία. Θέλω να πιάσουμε μαζί την άκρη του νήματος με όλους που καθημερινά παλεύουμε να τα φέρουμε βόλτα, να κρατήσουμε την επιχείρηση μας  όρθια. Δυστυχώς η καθημερινότητα είναι σκληρή ιδιαίτερα τα χρόνια  της οικονομικής κρίσης για όλους εμάς τους μικρούς επαγγελματίες. Ο κατάλογος των κυβερνητικών μέτρων παλαιών και νέων μακρύς ..φόροι, χαράτσια, ΕΦΚΑ, χρέη, κατασχέσεις μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και αναδουλειάς για την πλειοψηφία των επαγγελματιών. Δεν έχει επηρεάσει όμως το ίδιο όλες τις επιχειρήσεις η οικονομική κρίση. Έτσι υπάρχει μια μειοψηφία πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών που ακόμα και μέσα στην κρίση οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τις βοήθησαν ώστε η κερδοφορία τους να μην σταματήσει αλλά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Η καθημερινότητα μας έχει ατέλειωτες ώρες δουλείας εξαιτίας των απελευθερωμένων ωραρίων και της νομοθεσίας που μας τσακίζει αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει την απρόσκοπτη κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων. Καθημερινά αγανακτούμε με την κατάσταση, γνωρίζουμε τον ένοχο και ψάχνουμε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα για να ζήσουμε εμείς και η οικογένεια μας.
Δεν μπορούμε άλλο να μένουμε θεατές σε ένα έργο που πρωταγωνιστεί η εξαπάτηση και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο .......

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
Σήμερα  29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, συνεδρίασε εκτάκτως , λόγω του ξαφνικού θανάτου του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σασάλου Κουτουλάκη Ιωάννη.
Ο εκλιπών ήταν ο άνθρωπος που αγαπούσε το χωριό του και το αποδείκνυε έμπρακτα, πρόσφερε στο τόπο του, στάθηκε δίπλα στο συμπολίτη του αλλά και στα προβλήματα  της Τοπικής Κοινότητας και του Δήμου.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω   
1.  Να εκφραστούν  τα θερμά  συλλυπητήρια όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2.  Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου.
 3. Να κατατεθεί, αντί στεφάνων, χρηματικό ποσό στο Αννουσάκειο Ιδρυμα από όποιον Δημοτικό Σύμβουλο επιθυμεί.
 4. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μηθύμνης κ. Παρτσαλάκη Αντώνιο.
 5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ και στον τοπικό τύπο.
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΙΣΑΜΟΥ
   Βαρουχάκη – Μαραγκουδάκη Σταυρούλα

ΣΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Το "παρών" στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα θα δώσει ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης. Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ξεκινά αύριο Πέμπτη (30/11) και ολοκληρώνεται το Σάββατο (2/12). Κυρίως θέμα του Συνεδρίου, η  μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση και την τοπική ανάπτυξη.
Ως εκ τούτου, στο διάστημα της απουσίας του Δημάρχου (έως και τη Δευτέρα 4/12 το πρωί) θα τον αναπληρώνει ο ορισμένος, με την 409/2017 απόφασή του, Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Δερουκάκης Εμμανουήλ.

Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΣΑΜΟΣ

Γράφει ο Andrea Cornaro στο βιβλίο του "Historia Candiana ":
"Στο εσωτερικό μέρος, βρίσκεται η Κίσαμος, το εμπορείο της Άπτερας. Οι σημερινοί κάτοικοι (1430 μ.Χ) το ονομάζουν φρούριο της Κισάμου (Cisamus). Η Κισαμόπολη ή αλλιώς Κίσαμος είναι επισκοπική πόλη της Κρήτης στα βόρεια παράλια, προς τα δυτικά και σχεδόν εγκαταλελειμμένη και απέχει 40 στάδια, και 20 χιλιάδες βήματα ανατολικά της Κυδωνίας."
Πολύ μπερδεμένα και με το δίκιο του γιατί και αυτός τα διάβασε απο κάπου.
Φυσικά δεν εννοεί την δική μας Κίσαμο, αλλά το επίνειο της αρχαίας Απτέρας που βρισκόταν κοντά στις Καλύβες. Δυο πόλεις στον ίδιο άξονα λοιπόν και σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων η μια από την άλλη. Ήταν ένα μπέρδεμα που έγινε από τους γεωγράφους της εποχής εκείνης (Niger-Gusseme-Pokocke) και έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τους σύγχρονους περιηγητές. Την λύση έδωσε ο Pashley, τοποθετώντας τις δυο πόλεις Κίσαμος, στις σωστές θέσεις τους. Κίσαμος επίνειο της Πολυρρήνιας-Κίσαμος επίνειο των Απτέρων.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει στα Περβόλια σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου τον Ολυμπιακό στις 17.15. Δυνατό τεστ για τα νέα παιδιά της ομάδος μας και μια καλή ευκαιρία να θαυμάσουμε και τον πρωταθλητή.

Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΟΝΔΑ

Ο Ταμερλάνος το 1402 κυρίευσε και έκαψε την Σμύρνη, έσφαξε τους κατοίκους της, ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο αυτοκράτορας Μανουήλ Κομνηνός που ταξίδεψε στη Δύση για να συνάψει συμμαχίες, γύρισε δυσαρεστημένος από τη στάση των Βενετών.
Στην Τραπεζούντα του Πόντου, τα μηνύματα που κατέφθαναν προκαλούσαν φόβο και πανικό. Αν και ο εχθρός βρισκόταν μακριά, αρκετοί ανησυχούντες και φοβούμενοι τους διωγμούς των Τούρκων, ζήτησαν την άδεια από τη Δημοκρατία του Αγίου Μάρκου να τους επιτρέψουν να εγκατασταθούν σε ενετοκρατούμενα εδάφη.
Η κυβέρνηση των Ενετών, που γνώριζε τις πολύ καλές παλιές εμπορικές σχέσεις που είχαν οι Τραπεζούντιοι μαζί τους, έδωσαν την άδειά τους για εγκατάσταση. Και όπως μαρτυρεί έγγραφο της 9ης Δεκεμβρίου 1395 (σ. 72 του έργου του Hippolyte Noiret υπό τον τίτλο Documents inédits pour servir à l’histoire de la domination Vénitienne en Crète de 1380 à 1485, Παρίσι 1892) τους δόθηκε η άδεια εγκατάστασης με τη σημείωση ότι «ήσαν ικανοί να ζήσωσιν ειρηνικώς, δικαίως και ιδίω ιδρώτι» και ως κατάλληλους τόπους όρισαν την Εύβοια και την Κρήτη.
Μετά την άδεια που δόθηκε, όπως μας πληροφορεί ο Νουαρέ (στο ίδιο έργο, σ. 225), στις 10 Φεβρουαρίου του 1414 οκτακόσιες οικογένειες Ελλήνων από την Τραπεζούντα και τις γύρω περιοχές έφτασαν στην ανατολική πλευρά της Κρήτης και ίδρυσαν νοτιοανατολικά της πόλης της Σητείας, πάνω σε λοφοπέδιο, μεταξύ των οικισμών Πέτρα (αρχαίας Σητείας) και Ζαχαρίνος, πόλη την οποία ονόμασαν «Τραπεζόνδαν». Και την ονομασία αυτήν, «Trapezonte», την επέβαλαν οι Ενετοί, οι οποίοι ήθελαν να διακρίνουν την παλιά από τη νέα Τραπεζούντα. Κατ’ άλλους συγγραφείς την ονομασία την έδωσαν οι Τραπεζούντιοι, για να ευχαριστήσουν τους προστάτες τους που τους έδωσαν άσυλο.
Η πόλη που έχτισαν οι Πόντιοι -και όπου πολύ αργότερα γεννήθηκε ο Βιτσέντσος Κορνάρος- δυστυχώς δεν άντεξε στις πολλές επιδρομές (Μπαρμπαρόσα, Σαρακηνοί…), καταστράφηκε και πυρπολήθηκε, και τα ίχνη της χάθηκαν. Η ιστορία αναφέρει ότι ενώ οι Πόντιοι με τη μετοικεσία ήθελαν να αναζητήσουν την ελευθερία, την ησυχία και τη σωτηρία τους, εντούτοις δεν απέφυγαν το πεπρωμένο τους. Στις επιδρομές που αναφέραμε, των ετών 1538 και 1648, άλλοι εσφάγησαν, άλλοι αιχμαλωτίσθηκαν και άλλοι, διασκορπισθέντες, ζήτησαν αλλού άσυλο…
ΠΗΓΗ

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο παπά Νεκτάριος μαθαίνει ένα γυμνασιόπαιδο να κτυπά την καμπάνα στην Χρυσοσκαλίτισσα.

ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Κισάμου, Θεόδωρος Σταθάκης, θα απουσιάζει εκτός Κρήτης από Τρίτη βράδυ 28/11/2017 έως Δευτέρα πρωί 4/12/2017.
Το διάστημα της απουσίας του τον αναπληρώνει ο, ορισμένος με την 409/2017 απόφασή του, Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Δερουκάκης Εμμανουήλ.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "διάΔρασης"

Το «Εργαστήρι διάΔρασης» παρουσιάζει το Σάββατο 2/12  στις 20:30 & την Κυριακή 3/12 στις 18:30 και 20:30την performance «fo(u)r Blanche: στο μυαλό της Μπλανς Ντυμπουά!» από τον Τ.Ουίλιαμς
σε σκηνοθεσία Θεώνης Κουτσουνάκη
Η παρουσίαση βασίζεται στο θεατρικό κείμενο του Τενεσί Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος» πρόκειται για τη συνάντηση τεσσάρων γυναικών επί σκηνής, σαν τέσσερις διαφορετικές σκέψεις ενός προσώπου, της Μπλανς Ντυμπουά, οι οποίες αλληλεπιδρούν βασανιστικά η μία για την άλλη.
Οι χαρακτήρες της παράστασης σκιαγραφούν την προσωπικότητα της Μπλανς, της πολύ γνωστής ηρωίδας του Τ.Ουίλιαμς, μέσα από ένα παιχνίδι ανταλλαγής λέξεων & βλεμμάτων,
εντάσεων & ηρεμίας, επικοινωνίας & αποστασιοποίησης.
Ένα ψυχογράφημα του νου! - Ένα παιχνίδι του μυαλού, διάρκειας 35'!
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Ευαγγελία Βλάχου (καθηγήτρια αγγλικών)
Μέτη Παναγιωτοπούλου (χορογράφος)
Κατερίνα Παπασηφάκη (φυσικοθεραπεύτρια)
Έφη Τζινευράκη (αισθητικός)
από το Θεατρικό Εργαστήρι για Ενήλικες του Εργαστηρίου διάΔρασης  (2016-2017)
φωνή: Θεώνη Κουτσουνάκη
ήχος – φώτα: Νίκος Μιχελιδάκης
οργάνωση παραγωγής: Αχιλλέας Βαλεράς 
παραγωγή: Εργαστήρι διάΔρασης
https://www.facebook.com/ergastiridiaDrasis/
Με εκτίμηση,
Θεώνη Κουτσουνάκη
ηθοποιός - σκηνοθέτης
υπεύθυνη του καλλιτεχνικού εργαστηρίου "Εργαστήρι διάΔρασης"
επικοινωνία: 2822024600 / 6972274383

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου ο Δήμος Κισάμου θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΚΕΑ - ΤΕΒΑ, στο Πρώην Δημοτικό Διαμέρισμα του Δραπανιά από τις 8.00 έως 12.00.
Εκ του Δήμου 

ΕΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΑΘΕΝΕΣ

Ο Νίκος Λυραντωνάκης ίσως είναι ο μεγαλύτερος εφευρέτης που γέννησε η περιοχή μας. Μάλιστα ήταν πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα και οι ευρεσιτεχνίες του έχουν μπει στην ζωή μας ..αλλά με αλλουνού το όνομα. Γεννήθηκε στις Καλάθενες στις αρχές του περασμένου αιώνα και τα πράγματα που σκαρφίστηκε το μυαλό του έχουν αποτυπωθεί στις εφημερίδες της εποχής, με τίτλους όπως "Ο Δαιμόνιος Κρητικός" "Ο εφευρέτης του μέλλοντος".
Λυραντωνάκης -Μπουσουλάρι (καθηγητής πανεπιστημίου Ν. Υόρκης)
Το 1939 προσπαθεί να πετάξει με δικής του επινόησης πτητική μηχανή απο τον Φάρο στα Χανιά.Μαζεύτε 15.000 κόσμος που περιμένει με αγωνία την πρώτη πτήση, όμως κάποιος τον σπρώχνει με αποτέλεσμα να κτυπήσει σοβαρά στο πόδι πέφτοντας στα βράχια. Δεν τα βάζει κάτω και συνεχίζει να ανακαλύπτει...
Το 1952 κατασκευάζει αμφίβιο αυτοκίνητο (οι Ιταλοί το λάνσαραν το 1961) και αφού το οδηγεί στους δρόμους του Καστελλιού (φωτο) το ρίχνει απο το Τελωνείο στην θάλασσα και πάει με δυο άτομα (φωτο) ως και το Μαύρο Μώλος.
Το 1959-60 φτιάχνει μονοθέσιο ελικόπτερο και το απογειώνει.
Το 1962 κάνει επίδειξη ραβδιστικού μηχανήματος στον Μαραθώνα την στιγμή που εμείς εδώ μαδούσαμε την ελιά για να μην καταστρέψουμε.
Το μυαλό του ήταν σε εγρήγορση και συνέχεια έκανε ανακαλύψεις .... βέβαια δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης απο κανένα, μάλιστα στις Καλάθενες άμα ήθελαν να κοροϊδέψουν κάποιο έλεγαν "ο νου σου και του Λυραντώνη".
Παντρεύτηκε δυο φορές η πρώτη του γυναίκα ήταν Γερμανίδα και δεν απόκτησε απογόνους.
Από την μικρή έρευνα που έκαναν ανακάλυψα οτι υπάρχει ακόμα σε μια αποθήκη στην Κίσαμο το αμφίβιο όχημα του.
Ευχαριστώ τον Θεόφιλο Χριστουλάκη για τις πολύτιμες πληροφορίες

ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Ο Δήμος Κισσάμου, έχοντας υπόψη τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 52 του Ν.4483/2017 «Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού» που τέθηκαν σε ισχύ, καλεί τους δημότες που έχουν πάσης φύσεως οφειλές προς το Δήμο Κισάμου, να προσέλθουν στα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου στην Κίσαμο άμεσα και έως 30 Νοεμβρίου 2017  προκειμένου: 
Α. είτε να εξοφλήσουν εφάπαξ τις οφειλές τους με παραγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων.
Β. είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με τους παρακάτω ευνοϊκούς όρους: 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία του Δήμου Κισάμου, στο τηλέφωνο 28223–40231 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Σε περίπτωση μη προσέλευσης πολιτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη τελών ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης, για υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση, ο Δήμος Κισάμου, μη έχοντας άλλο περιθώριο, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας για να μπορεί να παρέχει το δικαίωμα παροχής νερού σ’αυτούς που είναι συνεπείς, θα προχωρήσει σε αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού υδροάρδευσης με αφαίρεση των υδρομέτρων και σε  όλα τα νόμιμα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών. Έχοντας επίγνωση της δύσκολης  οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε, θεωρούμε ότι η συνέπεια μας απέναντι στην οφειλή του νερού πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας, δεδομένων και των χαμηλότερων τελών που υπάρχουν στο Δήμο μας. 
Εκ του Δήμου

ΚΑΙ Η ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ...

Πάντα όταν βρίσκω στη λαϊκή αγορά ή στο σούπερ μάρκετ σταμναγκάθι, αγοράζω.
Είναι χόρτο χειμερινό και τρώγεται βρασμένο (εγώ το προτιμώ al dente).
Στη Κρήτη το φτιάχνουν και με κατσίκι (και είναι πεντανόστιμο).
Έχει αντιοξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες και είναι καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, καλίου και μαγνησίου. Επίσης, βοηθάει στη πέψη και δρα ευεργετικά σε στομαχικά προβλήματα.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι και το ζουμί του είναι εξίσου ευεργετικό! Μου αρέσει πάντα να το πίνω ζεστό με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο λεμόνι!
Αυτά γράφει η γνωστή δημοσιογράφος στην σελίδα της....

ΜΥΡΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι Κυριακή 3 Δεκέμβρη στο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Κισάμου, απο τις 12 το μεσημέρι ως και τις 8 το βράδυ. Χορεύει για σας το συγκρότημα "The art of Dance" της Βανέσας Κοκκίνου. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1966

Ελληνοαμερικανοί στέλνουν, στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου μετά από βοήθεια που ζήτησε ο μακαριστός Ειρηναίος, ένα αεροπλάνο με 12 αγελάδες Χόλσταϊν και 25 χοίρους της φυλής Λάντρα, για να στελεχώσουν το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που είχε σκεφτεί και ετοιμάσει ο Ειρηναίος.  
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στα Χανιά και απο εκεί με φορτηγά τα μετέφεραν στο Κολυμπάρι.
Το γάλα από τις αγελάδες κάθε πρωί έφτανε στα οικοτροφεία της Μητροπόλεως προς σίτιση φρέσκο και υγιεινό. 
Το ημερολόγιο έδειχνε Ιούλιος του 1966

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Kαιρός είναι να φύγουν γιατί έχουν γίνει επικίνδυνα...ούτε εξυπηρετούν τώρα κάτι!!