Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΕΓΩ .....

Ας ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση για να να καταλάβουμε οτι πρόκειται περί "ζώου" και όχι ανθρώπου και δεν υπάρχει περίπτωση να μην συλληφθεί, εκτός κι αν τις γυρίσει πίσω απο μόνος του.
Οι "πατημασίες", τα αποτυπώματα, τα ίχνη της ανθρώπινης ζωής που βρέθηκαν στην Κίσαμο και χρονολογούνται προ εκατομμυρίων χρόνων έγιναν στόχος πολύ πριν βγουν τα δημοσιεύματα περί της ανακάλυψης στα ΜΜΕ αυτό φαίνεται απο τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήξεραν που ήταν και τα επισκεπτόταν τακτικά. Το σίγουρο είναι οτι κλάπηκαν αυτό το καλοκαίρι. 
Ποιος μπορεί να τα πήρε;
Επαγγελματίες συλλέκτες απολιθωμάτων που υπάρχουν, έχουν πιαστεί παλαιότερα και στην Κίσαμο να συλλέγουν τους απολιθωμένους αχινούς προς πώληση. Φυσικά στην περίπτωση αυτή θα ήξεραν τι θα έπαιρναν και δεν θα έπαιρναν στην τύχη.
Δεύτερη περίπτωση αντίζηλοι της ανακάλυψης... αλλά και αυτοί απορρίπτονται μιας και θα εξαφάνιζαν όλα τα ίχνη.
Και τέλος ο ανίδεος ντόπιος, που νομίζει οτι έκανε κανένα κατόρθωμα με το να τα πάρει και να βάλει στο σπίτι του!!!! 
Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι ο κακός συλλέκτης είναι εκτός απο ερασιτέχνης και πολύ χαζός. Μάλιστα θα μπορούσε να κάνει και μεγαλύτερη ζημιά αλλά απο την ασχετοσύνη του πήρε αυτά που δεν είχαν αξία, εκτός απο ένα.... τα υπόλοιπα ούτε ήξερε τι ήταν.
Ας ελπίσουμε οτι θα φιλοτιμηθεί να τα γυρίσει έστω και έτσι που τα έκανε....κάποιοι στα 5.7 εκατομμύρια χρόνια εξελίχθηκαν φυσικά κάποιοι έμειναν και στάσιμοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: