Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Απ' όλα είχε το ανοικτό κάλεσμα του προέδρου της ΠΑΕ Κισσαμικός κ. Αντ. Ροκάκη. Εξηγήσεις, διαφωνίες, επιθέσεις, διαξιφισμούς, απολογίες, συγνώμες, προτροπές. Το αποτέλεσμα της κουβέντας, το συμπέρασμα της δίωρης συνάντησης, η γενική άποψη που αποκόμισαν όλοι όσοι αγαπούν τον Κισσαμικό και παραβρέθηκαν στο κάλεσμα του, ήταν ότι ο πρόεδρος προχωράει ενωτικά για το καλό της ομάδος και μόνο αυτό. Η ομάδα και αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, δεν είχε τις δυνατότητες να παραμείνει άλλο στην Κίσαμο, ειδικά όταν δεν υπάρχουν τα βασικά αλλά και οι όποιες υποσχέσεις δόθηκαν παρέμειναν στα λόγια. Νέο ξεκίνημα πλέον για την ομάδα που θα μετακινηθεί στα Χανιά αλλά και αν γίνει η περίφημη συνένωση θα διατηρήσει το όνομα, όπως ξεκαθάρισε στην σύντομη ομιλία του ο Αντώνης Ροκάκης.
Μάλιστα έκανε έκκληση να υποστηριχτεί αυτή η προσπάθεια της συγχώνευσης, που θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για την Κίσαμο. Μια ομάδα ανθρώπων της Κισάμου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των Χανίων που θα ξελασπώσει ένα νομό, μια περιοχή, μια πόλη, φτιάχνοντας μια ισχυρή και υπολογίσιμη ομάδα. 
Δεν ήταν λίγες οι φορές που επανέλαβε αυτό που όλοι θέλαμε να ακούσουμε, ότι ομάδα θα διατηρήσει το όνομα, αλλά συγχρόνως θα φτιαχτεί άλλη μια που θα έχει την ονομασία ΠΓΣ Κισσαμικός 1926 με έδρα το δημοτικό στάδιο Κισάμου, ξεκινώντας ίσως και από φέτος να αγωνίζεται στην Β' κατηγορία Χανίων. 
Είμαι πεπεισμένος ότι αν αυτή η κουβέντα γινόταν σε διαφορετική στιγμή και νωρίτερα, η δυσπιστία που είχε δημιουργηθεί προς την διοίκηση τις τελευταίες μέρες θα είχε αποφευχθεί.
Σε γενικές γραμμές όλοι συμφώνησαν με τις αποφάσεις της ΠΑΕ και του προέδρου της, και παρ΄όλο που υπήρχαν μερικές αποχωρήσεις από την συνάντηση κανείς δεν είναι αντίθετος στην μετακίνηση της έδρας, που έτσι και αλλιώς είχε γίνει από την στιγμή που σαν δήμος δεν πληρούσαμε ούτε στο ελάχιστο τις επαγγελματικές απαιτήσεις της ομάδος.
Στηρίζουμε λοιπόν την προσπάθεια της ομάδος και ελπίζουμε κάποτε να δούμε σε αυτόν τον τόπο να εκπληρώνονται και στο ελάχιστο οι υποσχέσεις αλλά οι υποχρεώσεις των εκλεκτών μας. 
Από την άλλη ας καταλάβουμε ότι και μεις ζητάμε (θα έλεγα απαιτούμε) πράγματα από την διοίκηση, την στιγμή που είμαστε παντελώς απόντες από την προσπάθεια της διοίκησης και κατ επέκταση της ομάδος. 
Μια ΠΑΕ προχωράει όπως αυτή νομίζει καλύτερα και οι λίγοι που έχουν αντίρρηση στους σημερινούς χειρισμούς της διοικήσεως, είναι ότι αυτή κάνει μια συνένωση με τον ΑΟΧ. Όμως αυτή και μόνο αυτή κρίνεται για τις επιλογές της, που τα επτά τελευταία χρόνια ας μην κρυβόμαστε, μας έχει κάνει πολύ περήφανους. 
Μονόδρομος λοιπόν και για το συμφέρον όλων μας ας στηρίξουμε και αυτήν την προσπάθεια της ΠΑΕ Κισσαμικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: