Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Είμαι σίγουρος οτι ο Δήμος μας όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι του Νομού Χανίων θα γνωρίζουν την πρόσκληση που έχει αναρτήσει η Περιφέρεια Κρήτης που περιμένει την υποβολή προτάσεων από τους Δήμους και αφορά αφενός στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και αφετέρου στην βελτίωση της πρόσβασης στην γεωργική γη και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Με απλά λόγια πρόκειται για ένα έργο διάνοιξης αγροτικών δρόμων... που ξέρουμε εμείς στην Κίσαμο πόσο ανάγκη τους έχουμε αλλά και σε τι κατάσταση είναι οι υπάρχοντες. Μάλιστα όπως κοίταξα στον κατάλογο των περιοχών που μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα αυτό είδα οτι αφορά και τις 28 κοινότητες του Δήμου Κισάμου!!
Το πρόγραμμα μάλιστα συγχρηματοδοτείται απο το Ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης.
Για να δούμε λοιπόν αν καταφέρουμε να φτιάξουμε όλους τους αγροτικούς δρόμους μας, που όλοι ξέρουμε οτι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: