Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Αυτό το τηλεγράφημα βρέθηκε στα χέρια του αγαπητού φίλου Δεσποτάκη Γιάννη που μου το κοινοποίησε αμέσως. 
Προς τον Εξοχότατο Σοφοκλή Βενιζέλο
Κωνσταντίνο Τσαλδάρη υπουργόν Υγιεινής Αμερικανικής Ελλ-Περίθαλψης
"Διαταχθείσα εγκατάστασις νοσοκομειακού σταθμού Κισάμου επέσυρεν ευγνωμοσύνην προς υμάς λαού Κισάμου Σελίνου άκαιρος προσπάθεια μεταφοράς του άλλωθι πληγώνει αίσθημα λαού παρακαλούμε παραμερισθώσιν επιτήδειοι υπονομευταί
Πρόεδρος κοινότητας Λουσακιών 
Κουρτάκης 
Η σφραγίδα λέει 23-Μαρτίου 1947

Υπονομευταί επιτήδειοι και τότε και πάντα.... μια ιστορία που επαναλαμβάνεται συνέχεια. Χρειάζεται ξεψάχνισμα για να δούμε τι συνέβει τότε λίγο μετά την λήξη του πολέμου. Πάντως τα εγκαίνια του νοσοκομείου έγιναν κανονικά μετά απο 2 χρόνια περίπου στις 23 Ιανουαρίου του 1949, οι υπονομευτές μάλλον παραμερίστηκαν αλλά ο Κουρτάκης για να στείλει το τηλεγράφημα κάτι θα είχε στα χέρια του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: