Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΜΑΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο .... ΠΕΡΑΚΗΣ

.... Αν εξαιρέσει εαυτόν η Κίσαμος από το πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου ενδέχεται να πάρει στον… λαιμό της όλους τους ελαιοπαραγωγούς του νομού. Στην απευκτέα αυτή περίπτωση οι ευθύνες σίγουρα θα βαρύνουν όσους ελαφρά τη καρδία στρέφονται κατά της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου.
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και σίγουρα δεν προσφέρεται για μικροπολιτική κριτική στον Δήμο αλλά απαιτεί αναλυτική ενημέρωση των παραγωγών, με ξεκάθαρα και αναλυτικά στοιχεία από αρμόδιους φορείς και επιστήμονες. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και ο δήμος Κισσάμου να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να συμβάλει στη βελτίωση του υφιστάμενου προγράμματος δακοκτονίας αντί να επιδιώκει την ακύρωσή του.
.... Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής δεν δέχθηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Ιανουαρίου 2017 και δεν εξαίρεσε την περιοχή, ζητώντας ουσιαστικά να δηλώσουν επώνυμα οι παραγωγοί την αποχώρησή τους από το πρόγραμμα, η οποία θα σημάνει και τον τριετή αποκλεισμό τους από τη συλλογική καταπολέμηση.
...ένα μικρό απόσπασμα απο τα χθεσινά Χ.Ν που το άρθρο υπογράφει ο Παρασκευάς Περάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: