Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΡΑΦΙΟΛΙ

Ίσως η ομορφότερη εκκλησία της περιοχής μας, κτισμένη στα 1923 απο τα παιδιά του παπά -Γρηγόρη Κουτσαυτάκη (είχε την επίβλεψη) στο Ραφιόλι (τούρκικη λέξη για την πηγή), ανατολικά των Ζερβιανών στην Γραμβούσα. 
Στην εκκλησία που έγιναν πρόσφατα εργασίες συντήρησης και μετά την αφαίρεση των σουβάδων, φάνηκε ο υπέροχος τρούλος (φωτο 2) που είναι κτιστός με μικρές αμμόπετρες που μεταφέρθηκαν για τον λόγο αυτό απο τα Φαλάσαρνα. Έργο τέχνης!!!
Οι 4 εικόνες του τέμπλου της εκκλησίας είναι του μεγάλου αναγεννησιακού ζωγράφου της περιοχής Θεοδοσάκη. (Άγιος Γεώργιος-Παναγία-Ιησούς και Άγιος Παντελεήμων)


Δεν υπάρχουν σχόλια: