Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Με αφορμή ανώνυμο δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα (κατ' ουσίαν ανώνυμο αφού αναφέρονται μόνο τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου και σε άλλες περιπτώσεις ούτε καν τα αρχικά), να σας ευχαριστήσουμε, καταρχάς, πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνουν ορισμένοι Δημότες, για θέματα καθαριότητας της ευρύτερης περιοχής μας.
Ωστόσο, αυτός ο τρόπος προβολής των σκουπιδιών (μέσω κάποιας δημοσίευσης), θεωρούμε ότι δεν προβάλλει τις ομορφιές του τόπου μας. Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία, να τονίσουμε ότι η "ακτίνα" του Δήμου μας είναι μεγάλη και ο όγκος των σκουπιδιών, πολύς.
Τι ζητάμε; 
Θα επιθυμούσαμε (και παρακαλούμε για αυτό), αν πραγματικά αγαπάτε τον τόπο σας (και τόπο μας) και θέλετε ουσιαστικά να τον προφυλάξετε, να τον διατηρήσετε και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και στα παιδιά μας "ατόφιο", να αποφεύγεται η δυσμενής διαφήμιση, η οποία δεν ωφελεί κανέναν. Απεναντίας, μόνο αρνητικά αποτελέσματα επιφέρει.
Αντ' αυτού θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθείτε στο τμήμα καθαριότητος του Δήμου μας, στα τηλέφωνα 2822 0 23110 και 6939 157 941 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:30-12.00). Εάν και εφόσον δε βρείτε ανταπόκριση, τότε να προβείτε σε ανάλογες ενέργειες, μέσω (ενδεχομένως) δημοσιευμάτων.
Ευχαριστούμε πολύ!
Η Αντιδήμαρχος
Καίτη Πατερομιχελάκη - Νικολακάκη

Κυρία Πατερομιχελάκη καλή επιτυχία στο έργο σας, αλλά επειδή μπήκαν τα αρχικά σε μια καταγγελία που δεν απευθύνεται άμεσα σε σας, αλλά στα γύρω μαγαζιά που πετάνε τα σκουπίδια τους (άλλο αν εσείς ξεχάσατε να πάτε κάδους) δεν σημαίνει ότι δεν ευσταθεί. Κατά αρχάς η σελίδα έχει ονοματεπώνυμο είναι γνωστή και αν κοιτάξετε κάτω-κάτω στην ανάρτηση εκτός τα αρχικά υπάρχει και ένα μεγάλο ονοματεπώνυμο. (εκεί που λέει ότι αναρτήθηκε). 
Άρα ανώνυμο δεν είναι έχει την ευθύνη ο αναρτήσας τον οποίον αν ρωτήσετε (μια πόρτα είμαστε) σαν δημοτική αρχή, και εφόσον πιστεύεται ότι δεν ευσταθεί η καταγγελία είναι υποχρεωμένος να σας αποκαλύψει τον καταγγέλοντα. Δεύτερον μην νομίσετε ότι αυτά που γίνονται τώρα δεν γινόντουσαν όταν εσείς είσαστε αντιπολίτευση..... μάλιστα τότε υπήρχαν και τα σχόλια ελεύθερα και γράφατε -γράφανε όλοι. Η σελίδα έχει αρχείο και ο διαχειριστής θυμάται καλά.  
Τρίτον... η σελίδα αυτή έχει ένα παράξενο όνομα ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ και φτιάχτηκε, αγαπήθηκε και διαβάζεται γιατί προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα που είναι στον τόπο μας διαχρονικά. Αν ήταν να γράφει καλά λόγια θα την λέγανε αλλιώς....
Οι πολίτες, οι δημότες, οι φιλοξενούμενοι μας, οι εχθροί και οι φίλοι μας, έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν και καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα, απο την άλλη η δουλειά της κάθε δημοτικής αρχής είναι να διορθώνει, να προλαβαίνει και να μην απαντά ακόμα και στο άδικο.
Τέλος η σελίδα έχει δείξει ότι αγαπά την Κίσαμο, όπως και τα ΜΜΕ των Χανίων και οι ντόπιες εφημερίδες, αλλά όταν έχει μια καταγγελία στα χέρια της δεν την βάζει κάτω στο συρτάρι αλλά την δημοσιοποιεί για να διορθωθούν τα πράγματα. Αν κοιτάξετε τις καταγγελίες που υπάρχουν σε σελίδες ντόπιες και ξένες για τον Μπάλο μάλλον θα απογοητευτείτε, οπότε σήμερα δεν είδατε ούτε διαβάσατε κάτι το τόσο τραγικό ή κάτι που δεν διορθώνεται.
Το τι θα παραδώσουμε αφήστε να το κρίνουμε εμείς που αγωνιζόμαστε χρόνια τωρα πάντα από την πρώτη γραμμή άσχετα ποιος ή ποια είναι Δήμαρχος η αντιδήμαρχος, και έχουμε συγκρίσιμες καταστάσεις.  
Τελικά δεν μάθαμε αν ήταν φωτομοντάζ ή πραγματικότητα τα σκουπίδια....στην Αγία Παρασκευή; 
Υ.Σ Στην διάθεση σας κ. Πατερομιχελάκη όλες οι φωτογραφίες που υπάρχουν την συγκεκριμένη μέρα (8 οκτώ) για το συμβάν.
Παπαδάκης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: