Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ Δ.Σ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Mε αφορμή την ανακοίνωση σας για τις πλατείες Τζανακάκη και Ελευθερίου Βενιζέλου και όσον αφορά την κατ΄ιδίαν συνάντηση μας αναφερθήκατε σε ένα πλάνο ιδεών που έχετε για την πλατεία Τζανακάκη χωρίς να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση για το τι προτίθεστε να πράξετε στο αμέσως επόμενο διάστημα αιφνιδιάζοντας μας με την απόφαση σας να μεταφέρετε κρασπεδόρειθρα  προς τοποθέτηση στην πλατεία.
Σχετικά με τις αποφάσεις 99 &100 του Δ.Σ. της 30/5/2016 που έχουν ληφθεί, θα επιθυμούσαμε να γνωρίζουμε αν εκτός από την έγκριση δαπάνης, έχουν ληφθεί οι υπόλοιπες απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς. 
Η έννοια δοκιμαστική διαπλάτυνση είναι κατανοητή προφανώς μόνο σε εσάς, που εμείς την αντιλαμβανόμαστε εντελώς διαφορετικά.
Ο Εμπορικός σύλλογος ως φορέας που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Κίσαμο, έχει υποχρέωση να προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και του εμπορικού κόσμου γενικότερα, επιμένει να συγκαλέσετε άμεσα ένα Δ.Σ. πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που πολύ φοβούμαστε ότι θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα ειδικά τώρα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση, να ακουστούν οι απόψεις, οι εναλλακτικές προτάσεις μας, να ληφθούν υπόψη όλες οι συνέπειες ώστε να αποφευχθεί η πιθανή υποβάθμιση της κεντρικής πλατείας και να γίνει ένα έργο ανάδειξης και αισθητικής αναβάθμισης, λειτουργικό για την πόλη μας και τους κατοίκους της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει μόνο για την λήψη αποφάσεων αλλά και για ενημέρωση και συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς και πολίτες ειδικά για ένα τόσο μείζον θέμα που έχει προκύψει.
Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε για την άμεση ανταπόκριση σας. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

Ο Επιμένων Νικά στο τέλος . Η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να ακούει , να συζητά και να επιλύει κάθε θέμα που αφορά τους Δημότες της . Όσο αφορά για την συζήτηση του θέματος των πλατεών , που σωστά θέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου στο δημοτικό συμβούλιο , αρμόδιο για απάντηση είναι το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο ,μετά από αίτηση του Εμπορικού Συλλόγου προς αυτό . Φυσικά μπορεί ο κάθε έχοντας έννομων συμφέρων για θέμα που έχει συζητηθεί στο συμβούλιο να ζητήσει τα πρακτικά για ενημέρωση του .Το θέμα μας όμως είναι η τυπικότητα ή η ουσία ; Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού συμβουλίου που λύνει τυπικά το θέμα αυτό. Η ουσία όμως είναι ότι ένας συγκεκριμένος φορέας του Δήμου μας ζητάει το αυτονόητο και εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο έργο θεατές. Λυπάμαι . Η Ανοργανωσιά , η προχειρότητα και η έλλειψη σεβασμού προς τους δημότες συνεχίζετε .Η περίοδος χάριτος έχει περάσει και αυτό θα πρέπει να μας βάλει σε πολλές σκέψεις .Ας αφήσουμε τα λαμπερά λευκά χαμόγελα και της ωραίες καρέκλες μας και ας επικεντρωθούμε στην καθημερινότητα του απλού Δημότη και των ξεχασμένων περιοχών του δήμου μας .