Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟ

Κύριε Σταθάκη,
Έχω εκφράσει δημόσια ότι δεν αντιδικώ και δεν κατηγορώ κανένα. Εκφράζω τις απόψεις μου ως δημότης και στην προκειμένη περίπτωση ως ειδικός με εμπειρία πάνω από 35 χρόνια. Δεν καταλάβατε ότι δεν είναι εκτίμηση, που κάποιος μπορεί να διαφωνεί, και είναι θεμιτό. Είναι επιστημονική τεκμηρίωση και γι αυτό όλοι συμφωνούν μαζί μου.
Λυπάμαι που δεν έχετε ακόμα κατανοήσει το πρόβλημα που θα προκύψει για το κυριότερο αγροτικό προϊόν του δήμου μας, το ελαιόλαδο (υπάρχουν ήδη οι αποδείξεις). Και γιατί δεν έχετε τη δημοκρατική ευαισθησία να ενημερώσετε γι αυτό τους Τοπικούς Συμβούλους και τους ελαιοπαραγωγούς, αν και σας το ζήτησε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με το υπ αρ. υπ’ αρ. 19294/25-1-2017 έγγραφο. 
Αντί να σκύψετε στο πρόβλημα για να βελτιωθεί η κατάσταση, όπως κάνουν σε όλους τους ελαιοκομικούς δήμους της Κρήτης και της χώρας, κατηγορείτε τους πάντες, βλέπετε μόνο εχθρούς και δυστυχώς παραπληροφορείτε. Επικαλείσθε λύσεις που απαιτούν αλλαγές του νομικού πλαισίου που διαρκούν χρόνια! Στον άρρωστο δεν προτείνουν αυτοκτονία, αλλά θεραπεία.
Από τον Ιανουάριο του 2016, που κάναμε την ενημερωτική συνάντηση στο δημαρχείο, αλλά και με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις και ενέργειες (πιλοτική εφαρμογή στο Δ.Δ. Κισάμου και Λουσακιών), υποστηρίζω "μέχρι να βρείτε, όπως ισχυρίζεστε κάτι άλλο, να βελτιώσουμε το υπάρχον". Οι βελτιώσεις έχουν αποτέλεσμα, δεν κοστίζουν και εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλο και περισσότερες περιοχές της Κρήτης και της χώρας.
Σας ενημέρωσα ότι είμαι στη διάθεσή σας αφιλοκερδώς για την υλοποίηση του προγράμματος για τον πρωτογενή τομέα και να γίνει ο δήμος μας πρότυπο για τη Κρήτη και όχι μόνο. Όχι μόνο για τη καταπολέμηση του δάκου, αλλά για την συνεχή ενημέρωση των αγροτών, για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ανάπτυξη δικτυακής πύλης ενημέρωσης. Δυστυχώς ακόμα περιμένω …Και βέβαια να αναλάβω επικεφαλής της επιτροπής για να εφαρμόσουμε σωστά τη δακοκτονία, όχι όμως να πείσω κάποιους για μια διαδικασία που δεν έχει νομική βάση.
Πιστεύω ότι ως δημότης και ως επιστήμονας έκανα το χρέος μου. Μη συμβάλετε, από άγνοια ή σκοπιμότητες, στην επιχειρούμενη απαξίωση του τοπικού ελαιολάδου. Η Κίσαμος δεν θα σας το συγχωρήσει!
Κίσαμος 12/4/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: