Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΦΥΤΩΡΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΡΟΥΜΑΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες περίφραξης της έκτασης που θα γίνει το φυτώριο ντόπιων ποικιλιών καστανιάς στα Παλιά Ρουμάνα !!
Είναι το πρόγραμμα που υλοποιεί το ΜΑΙΧ σε συνεργασία με το Δασαρχείο Χανίων. 
Μάλιστα όπως αναφέρει ο Γιάννης Δεσποτάκης 
- Το φυτώριο θα δώσει νέα δένδρα για φυτεύσεις (θα δοθεί λύση σε σχέση και με τη νέα νομοθεσία.....) συμβατά με το περιβάλλον των Χανίων, θα διατηρήσει τις ποικιλίες μας, θα τις αναδείξει, που όχι μόνο δεν υστερούν αλλά έχουν προτερήματα γεύσης-καθάρισμα κλπ και έτσι θα έχουν ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ένα δεύτερο αξιόλογο εισόδημα πλέον.
Το μόνο που απομένει πλέον είναι και η επίσημη αναγνώριση του ως προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης «Ορεινό κάστανο Χανίων Κρήτης».
Δείτε εδώ την σελίδα με ότι σχετικό για το κάστανο στο Ν. Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: