Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Παιδιά κι ήντα γινήκανε του κόσμου οι αντρειωμένοι                                   Μουδέ στσι μέσες φαίνουνται μουδέ στσ’ αναμεσάδες                                 Κάτω στην άκρη τ’ ουρανού στην τέλειωση του κόσμου                               Σιντεροπύργο χτίζουνε (Ριζίτικο τραγούδι)
Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων σε ώρα καθήκοντος Αστυνομικών, των καταγόμενων από το νομό Χανίων.
Στην τελετή που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, του επίσης Αντιστράτηγου της Αστυνομίας Ανδρέα Δασκαλάκη, της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, συγγενών των πεσόντων αστυνομικών εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών υπαλλήλων, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά την εκδήλωση τελέσθηκε Τρισάγιο, στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, στο εικονοστάσι του Αγίου Αρτεμίου,....
.... ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν οι διάφοροι φορείς καθώς επίσης και συγγενείς των αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και επίσης οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων.
Γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι και οι τρεις εκ των τεσσάρων αστυνομικών που ήταν Χανιώτες και οι τρεις είναι καταγόμενοι  από την επαρχία Κισάμου. 
Οι πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικοί από το νομό Χανίων είναι οι τρεις Κισαμίτες
1.-Αρχιφύλακας Μπερτσουλάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ από Δελιανά Κισάμου Χανίων που σκοτώθηκε εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, σε ατύχημα στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού την 18-3-1987
2.-Αρχιφύλακας Λουπασάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ από Κρύα Βρύση Κισάμου Χανίων που σκοτώθηκε εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, σε τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα την 21-6-1987 
3.-Υπαστυνόμος Α΄ Σπανουδάκης Μιχαήλ του Μιχαήλ από Γερακιανά Κισάμου Χανίων που δολοφονήθηκε την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς από πυρά Αλβανού κακοποιού, ληστή τράπεζας και ενώ επιχειρούσε να τον συλλάβει και ο
4.-Ανθυπαστυνόμος Λαζαρίδης Ευστάθιος του Ιωάννη από Τσοτύλι Κοζάνης που όταν υπηρετούσε στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, τραυματίσθηκε βαρύτατα από πυρά πυροβόλων όπλων, όταν με άλλους συναδέλφους του που επιχειρούσαν έπεσε σε δολοφονική ενέδρα κακοποιών στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου την 5-11-2007, νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορα νοσοκομεία και απεβίωσε συνεπεία του τραυματισμού του την 6-9-2015.                                                             Επίσης σημειώνουμε  ότι από συστάσεως της Κρητικής Χωροφυλακής μέχρι και το έτος 1984 άλλοι 90 αστυνομικοί των σωμάτων της Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, καταγόμενοι από την επαρχία Κισάμου, έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ή για λόγους σχετικούς με την υπηρεσία.
Σπανουδάκης Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: