Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

Η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά στον καφενέ που σχεδόν τα 4/5 του ήταν δημοτικοί σύμβουλοι σε παλαιότερη εποχή. Όλοι λένε την άποψη τους πετώντας που και που και κανένα πολιτικό καρφάκι. Θέμα της κουβεντούλας η πλατεία Τζανακάκη.. το κυκλοφοριακό... οι κώνοι.. το τι ήταν καλύτερο και τι έπρεπε να γίνει στην μοναδική πλατεία μας που φιλοξενεί κι' ένα από τα ωραιότερα Μουσεία της Κρήτης.
Συμπέρασμα δεν βγάλαμε ούτε και με βοήθεια...απλά όλοι καταλήξαμε οτι εκτός από τα επαγγέλματα μας που ασκούμε είμαστε και γαμώ τους συγκοινωνιολόγους. 
Δεν θα πω τίποτα άλλο απλά με μεμονωμένες ψευτοαναπλάσεις ο κόσμος αρχίζει και χάνει την κάθε του ελπίδα και αμφιβάλλει οτι κάτι καλό μπορεί να γίνει, με πρόχειρα μέτρα δεν αποκτάς εμπιστοσύνη, ειδικά όταν μια πόλη δεν έχει ταυτότητα.
Είναι δύσκολο να κάνεις πολλά ειδικά όταν μας λείπουν πολλά. Και φυσικά άμα ξεκινάς να κάνεις τα πολλά και σε διαφορετικά σημεία είναι δυσκολότερο να τα ενώσεις σωστά αλλά και να τα τελειώσεις. Η πόλη μεγάλωσε, μακρινέ και οι απαιτήσεις είναι πολλές.. κέφι δεν βλέπω για κάτι καλό όμως.
Το γνωρίζω και σέβομαι την πόλη μου είναι ένα πρόγραμμα που κάθε χρόνο υλοποιεί ο Δήμος Χανίων...κάτι τέτοιο θα έπρεπε να κάνουμε και μεις κατ' αρχάς....

Δεν υπάρχουν σχόλια: