Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Aπο το Κολυμβάρι που εορτάστηκε, με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, η μεγάλη εορτή της πίστεως και ευσέβειας μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου είπε για την μέρα αυτή:
Σε μια Ευρώπη που κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους ανάλογα με την καταγωγή και την θρησκεία τους, υψώνοντας τοίχοι και υποβιβάζοντας τον άνθρωπο σε μάζα και αριθμό, σε μια Πατρίδα που απεμπολή τα ιερά και τα όσια της, που οι παρακαταθήκες του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη μοιάζουν εμπόδιο στα όσα απεργάζονται οι μαστροχαλαστές των καιρών μας, η Εκκλησία του Χριστού υψώνει σήμερα φωνή αντίστασης, εγρήγορσης και αφύπνισης σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και απαξίωσης του ανθρωπίνου προσώπου. Η σημερινή εορτή υπενθυμίζει πως ο «κατ΄ εικόνα Θεού» πλασμένος άνθρωπος, δεν μπορεί να διακηρύσσει ότι τιμά τις Ιερές Εικόνες όταν δεν τιμά και σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους ως πρόσωπα και εικόνες Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: