Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με θλίψη παρακολουθούμε ότι ακόμα και μετά την τεκμηριωμένη και με αδιάψευστα στοιχεία απάντηση που δόθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά με τη μετατροπή κενών ανενεργών θέσεων σε νέες, προκειμένου να συσταθεί ο Οργανισμός για τη δημιουργία νέου Π.Π.Ι. στο Δήμο Πλατανιά, οι Δήμαρχοι Κισάμου και Αποκορώνου επιλέγουν με δηλώσεις τους να κινηθούν στο ίδιο πεδίο ανακριβειών και απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων σε ότι αφορά την στελέχωση των Κ.Υ. που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια των περιοχών τους.
Για την ανοιχτή επιστολή του κ. Σταθάκη, Δημάρχου Κισάμου, προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
Ο κ. Σταθάκης φαίνεται να έχει άγνοια των διαδικασιών αφού αναφέρει «καταγγέλλουμε τον τρόπο και αυτούς που σάς εισηγήθηκαν αυτές τις τροποποιήσεις, τις οποίες μάλλον ενστερνιστήκατε, αφού τις ψηφίσατε.» Ενημερώνουμε τον Δήμαρχο πως οι μετατροπές θέσεων ενός οργανισμού, αποτελούν απλές διοικητικές πράξεις και δεν ψηφίζονται.
‘Όταν και αν οι ανάγκες ακόμα και στην ίδια Υγειονομική μονάδα απαιτούν τη μετατροπή μιας ανενεργούς θέσης σε μια άλλη λειτουργική με μια τέτοια απλή διοικητική πράξη μπορεί εύκολα να επιτευχθεί. 
Στα περί προχειρότητας που αναφέρει, εξομοιώνοντας μάλιστα τον τρόπο που ασκούσαν διοίκηση οι πρώην και η νυν πολιτικές ηγεσίες, ενημερώνουμε το Δήμαρχο πως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού, που η 7η Υγειονομική περιφέρεια επιχειρεί, ακολουθώντας τις εντολές της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, γίνονται με βάση επιστημονικά εργαλεία όπως ο Χάρτης Υγείας , αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς και όχι με παρεμβάσεις βουλευτικών γραφείων ή δημάρχων με ισχυρές πολιτικές φιλίες, που στο παρελθόν γινόταν. Αυτό απαντάει και στην ενόχληση που διατυπώνει για το ότι δεν ρωτήθηκε για τον σχεδιασμό μας. 
Αναφέρεται στην έλλειψη γιατρού και πράγματι στην ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας υπηρετεί ένας γιατρός, γι αυτό προβήκαμε στη προκήρυξη νέας θέσης αυτής της ειδικότητας. Μόλις στις 6/2/2017 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και κανείς γιατρός δεν κατέθεσε αίτηση. Η θέση άμεσα θα επαναπροκηρυχτεί. Οι δύο θέσεις αυτής της ειδικότητας που προκηρύξαμε το 2016 στο Π.Ι Πλατάνου καλύφτηκαν και οι δύο γιατροί έχουν αναλάβει υπηρεσία, ενισχύοντας και την λειτουργία του Κ.Υ. Κισάμου. Μέσα στο Φεβρουάριο αναλαμβάνουν υπηρεσία 2 άτομα πλήρωμα ασθενοφόρων και ένα άτομο για τη θέση ΤΕ Ιατρικών εργαστηρίων. Στην προκήρυξη 7Κ, που τώρα τρέχει, υπάρχουν επίσης μία θέση για φύλακα ασφαλείας και μία για πλήρωμα ασθενοφόρων.
Βεβαιώνουμε το Δήμαρχο ότι η προσπάθεια μας για ανέγερση ενός νέου σύγχρονου και στελεχωμένου Π..Π.Ι., αλλά και η περεταίρω ενίσχυση σε προσωπικό του Κ.Υ. Κισάμου θα συνεχιστεί αμείωτη και σύντομα θα διαψευστεί για όλες τις ανησυχίες που εκφράζει.
Τέλος δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την ακατάπαυστη προσπάθεια μας για την παροχή Δημόσιας φροντίδας Υγείας σε κάθε πολίτη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: