Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ

Η πρώτη ανασκαφή στην Πολυρρήνια έγινε το 1938 από τον Β. Θεοφανίδη στο χώρο νότια της εκκλησίας των Αγίων Πατέρων. Είχε αποκαλυφθεί κτήριο λατρευτικής χρήσεως ίσως αφιερωμένο στην Δίκτυννα Άρτεμις. Η επόμενη ανασκαφή έγινε 49 χρόνια μετά, το 1987, με χρήματα του Νομαρχιακού Ταμείου Χανίων. 
Αντίθετα στα Φαλάσαρνα η πρώτη ανασκαφή στο αρχαίο λιμάνι έγινε το 1986 πάλι με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Χανίων όπου η αρχαιολόγος Ελπίδα Χατζηδάκη ανακάλυψε και τον πρώτο οχυρωματικό πύργο του αρχαίου λιμανιού, που βρίσκεται έξω από το νερό λόγω ανύψωσης της ξηράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: