Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ

Με την υπ’ αριθ. 79/2003 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Ιναχωρίου του οποίου καθολικός εκ του νόμου διάδοχος τυγχάνει ο Δήμος μας (άρθ. 1 του Ν. 3852/2010), είχε εγκριθεί η σύσταση και η συμμετοχή του Δήμου Ιναχωρίου στην Αστική με κερδοσκοπική Εταιρία με την επωνυμία «Δίκτυο Ορεινών Δήμων των ορεινών συγκροτημάτων των Λευκών Ορέων, του Ψηλορείτη, της Δίκτης και της νήσου Γαύδου» και διακριτικό τίτλο «Το Κοινό Των Ορεινών».
1. Δήμος Ανατολικού Σελίνου 2. Δήμος Ανωγείων 3. κοινότητα Ασή Γωνιάς 4. Δήμος Βιάννου 5. κοινότητα Γαύδου 6. Δήμος Ζαρού 7. Δήμος Ιναχωρίου 8. Δήμος Καντάνου 9. Δήμος Κεραμειών 10. Δήμος Κουλούκωνα 11. Δήμος Κουρητών 12. Δήμος Κρουσώνα 13. Δήμος Μουσούρων 14. Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου 15. Δήμος Ρούβα 16. Δήμος Συβρίτου 17. Δήμος Σφακίων 18. Δήμος Φρε
Σκοποί μεταξύ άλλων ήταν η από κοινού εθελοντική και στενή
συνεργασία των ορεινών Δήμων ....
..των τριών ορεινών όγκων της Κρήτης (Ψηλορείτης, Λευκά Όρη, Δίκτη) για θέματα που έχουν σχέση με τηνγεωγραφική τους ιδιαιτερότητα και την από κοινού διεκδίκηση λύσεων για τα πραγματικά τους προβλήματα που αφορούν γενικότερα την ιστορική, πολιτισμική, κοινωνικοοικονομική περιβαλλοντική και την εν γένει αναπτυξιακή τους πορεία με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξή τους με τις μη ορεινές περιοχές.
Επειδή διαπιστώθηκε έκτοτε και μέχρι σήμερα ότι: α) η ως άνω Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία βρίσκεται σε αδράνεια από μακρού χρόνου και δεν υπάρχουν προοπτικές επαναδραστηριοποιήσής της, β) η διατήρησή της σε λειτουργία συνεπάγεται μόνο δαπάνες και άσκοπη επιβάρυνσή της με φόρους και τέλη λειτουργίας κατ’ έτος, γ) δεν εκπληρώθηκε αλλά και κατέστη ανέφικτος ο σκοπός για τον οποίο συστήθηκε η εν λόγω εταιρία, και δ) η Εταιρία δεν ανέπτυξε δράση, οικονομική ή άλλη, δεν απέκτησε περιουσία ούτε εισέπραξε τακτικές συνδρομές ή έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, φιλοξενείτο δε η λειτουργία της από συστάσεώς της στα γραφεία της ΑΚΟΜΜ- ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Ε., συνεπώς δεν διαθέτει πάγια περιουσιακά στοιχεία ούτε οποιοδήποτε χρηματικό υπόλοιπο προς διάθεση.
..Και ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου εγκρίνει την λύση της αστικής Εταιρίας αφού δεν εκπληρώθηκε και δεν κατέστη ανέφικτος ο σκοπός για τον οποίο συστήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: