Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ......

40 θέσεις πάρκινγκ δεν "λειτουργούν" στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου για κάμποσες μέρες λόγω των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Αποτέλεσμα να γίνεται ένα μπάχαλο μπρος από την Εθνική τράπεζα με διπλοπαρκαρισμένα ακόμα και στα πεζοδρόμια. Σιγά το νέο θα μου πείτε είναι το αιώνιο πρόβλημα της πόλης της Κισάμου χρόνια τώρα. Και αυτό συμβαίνει γιατί από την μια μαζέψαμε οτι είχαμε και ψιλοδούλευε στην πλατεία και από την άλλη ξεχάσαμε να φτιάξουμε δημοτικούς χώρους παρκαρίσματος εκεί που θα πηγαίναμε τις πιάτσες. 

Το Τελωνείο είναι τελικά μακρυά για μας οπότε το αποτέλεσμα το βλέπουμε και το αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ένας αχταρμάς που γίνεται χειρότερος άμα βρέχει...  
Η Δημοτική αρχή σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει και τον περιορισμό της στάθμευσης στην άλλη πλατεία, την Τζανακάκη, με υποχρεωτική πορεία και δίχως πολλά παρκαρίσματα.... να δω λοιπόν που θα πάνε τα αυτοκίνητα και από εκεί. Εκεί το Τελωνείο βέβαια είναι κοντά, αλλά η ανηφόρα δύσκολη.
Που θα πάνε; Στην Σκαλίδη, στους μονόδρομους θα τα στριμώξουμε όπως γίνεται και τωρα πάνω στα πεζοδρόμιο μιας και τα νέα χαιλουξ αγροτικά μας δεν τα χωράει και το φάρδος ...
Λύση θα ήταν μια δημοτική αστυνομία, αλλά πάλι άμα συμβεί αυτό ξέρουμε που θα ξεσπάσουμε ..έτσι και αλλιώς λοιπόν αναγκάζουμε τον καταναλωτή να φύγει μακρυά ..σε άλλες πολιτείες. Μετά εμείς κλαίμε ομαδικά και προσπαθούμε να δούμε τι φταίει και δεν "κουνιέται η αγορά".
Φταίνε πολλά ...εμείς κατά αρχήν που πρέπει να πάμε με το αυτοκίνητο μας 20 μέτρα, οι μαγαζάτορες που παρκάρουν τα δικά τους αυτοκίνητα απ΄έξω φοβούμενοι να μην τους φάει την θέση κανένας αργόσχολος του καφενείου και φυσικά όλοι αυτοί που πέρασαν από τον δημοτικό θώκο έκαναν τα δικά τους όνειρα, δίχως όμως να τα εκπληρώσουν.
Άντε χρόνια πολλά και του χρόνου θα το λύσουμε και αυτό το πρόβλημα....

1 σχόλιο:

Χριστίνα Κ. είπε...

Μια χαρά τα είπες αλλά ας κάνουμε μια μικρη διευκρίνιση (μιας κ αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο κλάδο)οι μαγαζάτορες δηλαδή που πρέπει να πάνε να παρκάρουν αν όχι κοντά ή έξω απο το μαγαζί τους??Ας αναφερθούμε καλύτερα στους μαγαζάτορες που κλείνουν τον δρόμο έξω απο τα μαγαζιά τους με γλάστρες ή οτιδοίποτε άλλο βρουν και παρκάρουν με θράσος έξω απο την είσοδο του σπιτιού σου ή έξω απο την είσοδο του δικό σου μαγαζιού που σαν ''βλάκας''δεν κλείνεις ποτέ...