Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ...

Η μετατροπή των ελαιουργείων από τριφασικά σε διφασικά ήταν μια
διαδικασία που μείωσε σημαντικά τον όγκο του απαιτούμενου νερού στο ελαιουργείο και κατά συνέπεια τον όγκο των παραγόμενων υγρών αποβλήτων, αλλά μετέθεσε την αντιμετώπιση του προβλήματος στο παραγόμενο μείγμα πυρήνα-κατσίγαρου. 
Η διαχείριση των υγρών αποβλήτων ελαιουργίας δεν διέπεται από
συγκεκριμένες νομοθετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα απόβλητα αυτά παράγονται ως επί το πλείστον σε χώρες της Μεσογείου. Η Κοινοτική Οδηγία 91/271/EEC με θέμα «Επεξεργασία αστικών υγρών αποβλήτων» αφορά μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος από τις επιβλαβείς επιπτώσεις λόγω διάθεσης αστικών και αγροτικών υγρών αποβλήτων. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητη η κατάλληλη επεξεργασία των υγρών αποβλήτων πριν την διάθεσή τους σε υδατικούς αποδέκτες και μόνο σε περίπτωση προ-επεξεργασίας υπάρχει δυνατότητα επαναχρησιμοποίησής τους. Ωστόσο, στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες προεπεξεργασίας όσον αφορά στη διάθεση των υγρών αποβλήτων ελαιουργίας. Το ελαιουργείο υποτίθεται ότι καταθέτει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να πάρει κατ αρχήν προσωρινή άδεια και μετά μόνιμη. 
Αυτά προβλέπει η οδηγία. Ο έλεγχος αν τηρούνται επαφίεται στην περιφέρεια. 
Ν.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: