Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η "ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ" ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ.

Στις 13/12/2016, εκδικάστηκε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η "Δίκη της Σεισάχθειας".
Αφορά την αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου που απέρριψε την καταχώρηση Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών που ζητούσαν μέσω της συλλογής ενός Εκατομμυρίου υπογραφών (1.000.000) την ενσωμάτωση της αρχής της κατάστασης ανάγκης, ως Ευρωπαϊκού νόμου, για τα Κράτη-Μέλη.
"Όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Ευρωπαϊκού Κράτους κινδυνεύει από την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους (καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευση μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, κοινωνικών υπηρεσιών, ατομική εξαθλίωση κλπ) η αναστολή πληρωμής του είναι αναγκαία, έως της αποκατάστασης".
Η υπόθεση παραπέμφθηκε, με απόφαση του Προέδρου του Δικαστηρίου, στην ευρεία σύνθεση, λόγω γενικότερης σημασίας.
Η γλώσσα των αγορεύσεων της ακροαματικής διαδικασίας ήταν η γαλλική.
Για την προσφεύγουσα πλευρά, παρέστησαν οι δικηγόροι Αθηνών Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης και ο δικηγόρος του Λουξεμβούργου Francois Moyse.
Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γερμανός Δικηγόρος Hans Krämer και ο Έλληνας Δικηγόρος Μηνάς Κωνσταντινίδης.
Για πρώτη φορά στη δικαστική ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθενται ενώπιον του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι έννοιες του "απεχθούς χρέους", της "κατάστασης ανάγκης" που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την ανάγκη αναθεώρησης των Συνθηκών της ΕΕ.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 9.30 ώρα Λουξεμβούργου και κράτησε αρκετές ώρες.
Ύστερα από τις αρχικές αγορεύσεις, έγινε επανειλημμένος κύκλος εξαντλητικών ερωτήσεων και παρατηρήσεων προς τις δύο πλευρές.
Ο Γενικός Εισαγγελέας P. Mengozzi θα παρουσιάσει γραπτά τις προτάσεις επί της υπόθεσης, στις 7/3/2017.
Στη συνέχεια, το Δικαστήριο, θα προχωρήσει σε διασκέψεις, προς έκδοση απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: