Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ......

Καλεσμένοι του Αντιπεριφερειάρχη σήμερα όλοι οι φορείς που εμπλέκονται και "μπλέχτηκαν" στην υπόθεση Λιμνοδεξαμενή Πλατάνου. Δήμος Κισάμου- ΟΑΚ- Αντιπολίτευση Δήμου Κισάμου- Επιτροπή Πλατάνου. 
Ο κ. Βουλγαράκης όπως αρμόζει τους άκουσε, δεν ξέρω αν θα καταλήξει κάπου, αλλά από τις πληροφορίες που μαζεύτηκαν μετά την σύσκεψη (ακολούθησε και κλειστή μεταξύ Δήμου, ΟΑΚ και αντιπεριφέρειας) καθένας υποστήριξε τις θέσεις του μάλιστα με τον ΟΑΚ να σημειώνει ότι στην πρώτη θέση έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και έχει προχωρήσει σε καλό επίπεδο. Πάντως όπως τόνισαν στον Αντιπεριφερειάρχη η αντιπολίτευση που χειρίστηκε την υπόθεση από το 2010 αλλά και η επιτροπή Πλατάνου, τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμιά προμελέτη για την νέα θέση, ούτε έχουν ενημερωθεί αλλά δεν υπάρχει και απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την αλλαγή θέσης. Μάλιστα ο κ. Μυλωνάκης είπε για μια ολιγωρία δυο χρόνων και οτι το κράτος πλέον δεν προχωράει σε νέες απαλλοτριώσεις. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πλατάνου, Φανούρης Τερεζάκης, είπε οτι, αν φτιαχτεί στην θέση που τώρα ο Δήμος θέλει, θα είναι η μοναδική λιμνοδεξαμενή παγκοσμίως που θα γεμίζει με άντληση. Από την άλλη μεριά ο Δήμος ισχυρίστηκε οτι όταν ήταν δήμαρχος ο κ. Μυλωνάκης δεν έκανε σχεδόν τίποτα και για την αλλαγή θέσης είπε ότι αποφασίστηκε για να μειώσει τα πολλά έξοδα που θα χρειαστούν για την μεταφορά του νερού στους αγρότες, γεωργούς και παραγωγούς του κάμπου των Φαλασάρνων με 2 ίσως και 3 αντλήσεις, καταλήγοντας οτι " Ο δήμος δεν μπαίνει σε αντιπαραθέσεις αλλά εργάζεται να βρει νερό για τους παραγωγούς της δυτικής άκρης της Κισάμου που είναι το ζητούμενο τώρα, μάλιστα σε ένα έργο που υπεύθυνο είναι το υπουργείο Γεωργικής ανάπτυξης." 
Στο τέλος της ανοικτής συνάντησης το μόνο που αποφασίστηκε είναι να συνεχιστούν οι γεωτρήσεις και στις δυο θέσεις για να δούμε ποια μας κάνει, αλλά και μια μελέτη βιωσιμότητας των θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: