Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μετά από αρκετό καιρό η ομάδα διάσωσης παραλιών συναντήθηκε ξανά την Κυριακή το πρωί και καθάρισε μέρος της παραλίας των Βιγλιών. (Μέρος της παραλίας, επειδή είναι τόσο βρώμικη που είναι αδύνατον να καθαριστεί όλη κι ας την έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα τουλάχιστον 4 φορές).
 Παρόλο που ήταν μόλις 9 άτομα (πολλά μέλη της ομάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό ή είναι απασχολημένα με το μάζεμα των ελιών), μάζεψαν πολλές μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Οι βροχές είχαν κατεβάσει πολλά απορρίμματα στην παραλία από τα ρέματα. (Ναι, από αυτά που όλοι πετάνε σκεπτόμενοι -αν σκέπτονται κάτι- ότι θα μείνουν εκεί ακριβώς που τα αφήσανε και δε θα φτάσουν ποτέ στις θάλασσές μας...) Τα περισσότερα όμως σκουπίδια για άλλη μια φορά προέρχονταν από τα γύρω θερμοκήπια (μεγάλα κομμάτια πλαστικού, σακούλες λιπασμάτων και χωμάτων και αμέτρητα σχοινιά και σπάγκοι), από τους ψαράδες κι από τα καράβια (πίσσα). Για μιάμιση ώρα και ως την στιγμή της καταιγίδας κατάφεραν να καθαρίσουν αρκετά καλά μια περιοχή και το αποτέλεσμα το βλέπετε ...στο αγροτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: