Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Sfax της Τυνησίας οργάνωσε στις αρχές Νοεμβρίου το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελαιολάδου για τη σύνδεση των εξαγωγέων ελαιολάδου της Τυνησίας με τους διεθνείς αγοραστές και εισαγωγείς. Το φεστιβάλ παρακολούθησαν 115 εισαγωγείς από 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, Καναδά, ΗΠΑ, Κίνας, Βρετανίας, Βραζιλίας, Ταϊλάνδης, Νότιας Αφρικής, Ινδίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας. 
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Παραγωγής αναφέρθηκε στην αύξηση της παραγωγής και την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου και στην απόφαση της κυβέρνησης να φυτέψει 10 εκατομμύρια νέα ελαιόδεντρα. Η Ρωσία είναι μια πολλά υποσχόμενη νέα αγορά για το ελαιόλαδο της Τυνησίας. Ήδη, από τις 2 Νοεμβρίου λειτουργεί μια νέα ναυτιλιακή γραμμή από το Sfax στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ ανά 15ήμερο για πιο γρήγορη μεταφορά των προϊόντων με έκπτωση 33% για τα προϊόντα διατροφής. Να θυμίσω ότι ο Γενικός Δ/ντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας είναι Τυνήσιος (με 2 υποδιευθυντές από Ισπανία και Ιταλία) και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας είναι πρώην Γεν. Δ/ντης του ΔΣΕ. 
Οι ανταγωνιστές μας οργανώνονται. Εμείς τι κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: