Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ Ζω.Ε.Σ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

Το Δημοτικό Σχολείο Γραμβούσας επισκέφτηκε η εθελοντική φιλοζωική ομάδα ενημέρωσης Ζω.Ε.Σ. Η εθελοντική ομάδα που έχει και εδώ στην Κίσαμο μέλος, την Λένα Ξηρουχάκη και την Μαρία Μαυροματάκη, έχει σαν βασικός στόχος να ενημερώσουν αλλά και να χτίσουν ένα νέο φιλοζωικό κατεστημένο, ξεκινώντας από τα παιδιά.
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή.
Το σχολείο Γραμβούσας μας έστειλε και το ακόλουθο ευχαριστήριο
"Ευχαριστούμε την Λένα Ξηρουχάκη (Λογοθεραπεύτρια –Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας) και την Μαρία Μαυροματάκη (Πρόεδρο του σωματείου Περιβαλλοντική Φιλοζωική δράση) για την παρουσίαση του προγράμματος Ζω.ΕΣ. (Ζωοφιλικές ενημερώσεις σχολείων) στο Δημοτικό Σχολείο Γραμβούσας. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ζωο. φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» και πρόκειται για μια διαδραστική και πολυθεματική παρουσίαση μαθημάτων ζωοφιλίας για όλες τις σχολικές βαθμίδες. Το πρόγραμμα είναι παιδαγωγικό και περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι, χορό, κλπ. Γίνεται εθελοντικά από πολλές ομάδες σε όλη την Ελλάδα με εμπνεύστρια όλου αυτού και δημιουργό την Κ. Κατερίνα Παπαποστόλου (Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Απόφοιτη Kynagon Dog Trainers Academy και Εμπνεύστρια της ομάδας «Ζω.ΕΣ»).
Η ομάδα «Ζω.ΕΣ.» των Χανίων συνεργάζεται με το σωματείο Περιβαλλοντική-Φιλοζωική Δράση του Δήμου Πλατανιά, με υπεύθυνη του προγράμματος την Λένα Ξηρουχάκη. Περάσαμε δύο αξέχαστες ώρες γνώσης και διαδραστικότητας όπου μάθαμε πως ναι, Η αγάπη διδάσκεται! Και με σύνθημα « όταν μετράω τι μπορώ, σε όλη τη Γη πια δε χωρώ».

 Eυχόμαστε και μεις καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο σας! Για την παρουσία σας στο σχολείο μας σας ευχαριστούμε πολύ!
Το διδακτικό προσωπικό του δημοτικού σχολείου Γραμβούσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: