Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ 20 ΑΤΟΜΑ

Έγινε η παρουσίαση της μελέτης!!! Περιβαλλοντική Διαχείριση και Αειφόρο Ανάπτυξη Ακρωτηρίου Γραμβούσας.... και την παρακολούθησαν 20 άτομα, 17 δημοτικοί σύμβουλοι δυο πολίτες και ένας υπάλληλος του δήμου.
Εύγε... το αποτέλεσμα γνωστό, τα προβλήματα πολλά και όπως ανέφερε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μαυροδημητράκης, ο μελετητής κ. Πρωτοπαπαδάκης και η δημοτική αρχή μπορεί να θέλουν να κάνουν μια μελέτη σωστή εντούτοις πολλά πράγματα δεν τα γνωρίζει ο μελετητής για την περιοχή και κακώς δεν τον ενημερώσαμε. 
- Δεν θα αναφερθώ ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί, απλά ας κρατάμε χαμηλούς τόνους έως ότου δούμε την μελέτη ολοκληρωμένη.
Μάλιστα στο τέλος η αντιπολίτευση είπε οτι θα καταθέσει δικής της πρόταση για ορισμένες όπως είπε "παραλήψεις" αφού δει την μελέτη πρώτα. Πράγμα που συμφώνησε ο μελετητής οτι θα το λάβει υπόψιν του, μιας και αυτή η συνάντηση ήταν περισσότερο σαν διαβούλευση και όταν θα ετοιμαστεί η μελέτη θα έλθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
- Το ακρωτήρι της Γραμβούσας είναι μοναδικό κόσμημα και ο πρεσβευτής μας στας Ευρώπας, είναι μαζί με Ελαφονήσι και Φαλάσαρνα και τα "κοιτάσματα" χρυσού μας (αναξιοποίητα κοιτάσματα), καλό είναι όποια ενέργεια ή οποιαδήποτε ανάπτυξη θέλουμε για αυτές τις περιοχές να είναι πολύ ήπια και να έχει την συγκατάθεση όλων μας.... Το έχω ξαναγράψει είναι η κληρονομιά μας και δεν λογάτε να την καταστρέψουμε αλλά να την παραδώσουμε καλύτερη στα παιδιά μας. Άρα οτιδήποτε συμβεί εκεί πρέπει να μελετηθεί και να ψηφιστεί ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: