Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

.

.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η μικρή βυζαντινή εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Τζανακάκη.
Η εκκλησιά κτίσθηκε το 1400, αλλά στην μετέπειτα, επί τουρκοκρατίας περίοδο κακοποιήθηκε με αποτέλεσμα από τόπος λατρείας να μετατραπεί σε μπακάλικο. Στο θλιβερό αυτό πέρασμα των Τούρκων καταστράφηκαν οι παλιές βυζαντινές τοιχογραφίες. Όταν απελευθερώθηκε το νησί μας ήχησε ξανά η καμπάνα της μικρής εκκλησίας και ως εκ θαύματος φάνηκε ένα σημάδι στον εσωτερικό  χώρο με τη φωτογραφία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που αποτέλεσε την αφορμή να αφιερωθεί ο Ναός στ’ όνομά του.
Η ιστορία λέει οτι ο Τούρκος μπακάλης που είχε τον ναό μαγαζί τότε δεν πείραξε ποτέ το ιερό μετά από ένα όνειρο που είδε. Μάλιστα ήταν τόση η αγάπη του για τον Άγιο που φεύγοντας με την ανταλλαγή των πληθυσμών, συνέχιζε να στέλνει χρήματα για το βάψιμο της από την Σμύρνη όπου μετοίκησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: