Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ.....

 Καλημέρα στην όμορφη παρέα στο Δήμο Κισάμου!
Ονομάζομαι Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και μαζί με την κοπέλα μου, Θεοδώρα Μπίτση, πριν ενάμιση χρόνο γυρίσαμε από ένα πολύ όμορφο 6μηνο οδοιπορικό διασχίζοντας την Αφρική από το Κέιπ Τάουν μέχρι και το Κάιρο με μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά ταυτόχρονα γυρνώντας ένα ντοκιμαντέρ, και προσφέροντας εθελοντική δράση σε αρκετά μέρη με χρήματα που μαζέψαμε από 3 διαδικτυακές καμπάνιες.
Μαζεύοντας περίπου $20,000 βοηθήσαμε ορφανοτροφεία στη Νότιο Αφρική και στην Αιθιοπία, εξοπλίσαμε και βάψαμε ιατρείο στην Τανζανία, χτίσαμε σχολική αίθουσα, βιβλιοθήκη και παιδική χαρά σε σχολείο στην Κένυα, και τέλος και πιο σημαντικό, χτίσαμε πηγάδι σε χωριό στο Σουδάν, το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1,200 κατοίκους!
Το ντοκιμαντέρ ονομάζεται ''AfriQuest : Διασχίζοντας την Αφρική προσφέροντας 3,000 χαμόγελα'' , προβλήθηκε με επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και πρόσφατα το ανεβάσαμε και στο youtube , 
Πριν ακριβώς ένα χρόνο οργάνωσα και το Wheeling2help, κάνοντας ποδήλατο από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα μαζεύοντας 15,654 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο της Φλόγας και κάνοντας διάφορες εκδηλώσεις σε ελληνικές πόλεις.. 
Μόλις ολοκληρώσαμε και το AsiaQuest μας, 6μηνο οδοιπορικό στη ΝΑ Ασία πάλι με ανθρωπιστικά πρότζεκτ :) Κάναμε ένα πρότζεκτ στο Νεπάλ, όπου βοηθήσαμε στις σεισμόπληκτες περιοχές, καθώς και ακόμα δύο, όπου χτίσαμε δύο σχολικές αίθουσες σε Καμπότζη και Βιετνάμ, συγκεντρώνοντας ακόμη περίπου $15,000!
Τέλος πάντων, δε μου αρέσει να περιαυτολογώ, απλά προσπάθησα σε μερικές γραμμές να σας εξηγήσω τι κάνουμε.. δεν ανήκουμε σε κάποια οργάνωση, είμαστε 2 παθιασμένα νέα άτομα, που τρελαινόμαστε για ταξίδια και να βοηθάμε τον κόσμο, έχοντας ως moto το Dream.Travel.Live (το Blog μας είναι www.dreamtravelive.com)!
Το επόμενο μεγάλο μας πρότζεκτ λοιπόν στην Ελλάδα, που τρέχει τώρα, είναι Wheeling2help vol.ll (7/9 - 9/10) ποδηλατώντας από Κων/πολη μέχρι Ηράκλειο Κρήτης αυτή τη φορά με στόχο την ενημέρωση για παιδιά με αναπηρία, περνώντας από 20 ελληνικές πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κίσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) και οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις μέσα στις πόλεις με αθλητισμό, εθελοντισμό, αναπηρία, περιβάλλον, κλπ!
Όπως και πέρυσι, σκοπός είναι να μαζέψουμε τον κόσμο στο δρόμο και να κάνουμε μια γιορτή αθλητισμού και εθελοντισμού.. Ιδέες έχουμε άπειρες και ανάλογα με το τι υπάρχει στην κάθε πόλη το κάνουμε, σε συνεργασία εκτός από αρκετούς συλλόγους, πάντα και με το Δήμο βέβαια. Ήδη έχουν διοργανωθεί 17 μοναδικές γιορτές εθελοντισμού που έχουν χαρίσει χιλιάδες χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!
Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ τρέχει και μια καμπάνια με στόχο 19,000 ευρώ με τα οποία θα αγοράσουμε 100 αμαξίδια και θα προμηθεύσουμε με 5 αμαξίδια την κάθε πόλη που θα περάσουμε. Ήδη έχει συμπληρωθεί το 81% του στόχου και συνεχίζουμε δυναμικά!
http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/wh
Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε, τόσο μεγαλύτερο μπορεί να γίνει και να καταφέρουμε πολύ όμορφα πράγματα όλοι μαζί :)
Το πρότζεκτ αυτή τη φορά πήρε αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς συμμετέχουν πάρα πολλοί σύλλογοι και οι εκδηλώσεις γίνονται σε κεντρικές πλατείες στην κάθε πόλη. Μάλιστα πήραμε και την αιγίδα της Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής η οποία επίσημα στηρίζει το πρότζεκτ.
Ερχόμενοι στην όμορφη Κίσαμο με το καράβι από το Γύθειο την Τετάρτη 5/10, θα μπορούσαμε αν θέλετε να διοργανώσουμε μια μικρή εκδήλωση την Πέμπτη πρωί-μεσημέρι σε σχολείο ή σε κάποιο άλλο χώρο και να σας παραδώσουμε και ένα αναπηρικό αμαξίδιο από τη δράση μας.
Σας επισυνάπτω και μια παρουσίαση με περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση/απορία αλλά και ιδέες/προτάσεις. 
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα :)
Με εκτίμηση,

1 σχόλιο:

Παπαδημητράκης Μενέλαος είπε...

Εγινε, θα γινει πραμα; η πραμα οπως παντα;